To je to što me zanima!

HNTV-ov ekspert: Dinamov je drugi gol ispravan, treći nije

Treći je Dinamov gol vrlo zahtjevna situacija za suca jer iako napadač pokušava izbjeći zaleđe (i ne dira loptu), u jednom se trenutku nalazi na putu suparničkom igraču i ometa ga, kaže Kovačić
Vidi originalni članak

I drugi i treći Dinamov gol postignut je nakon što je Gavranović bio u zaleđu, ustvrdilo je HTV-ovo Oko sokolovo Marijo Strahonja.

Ali kao i mnogo puta dosad - što je i dokaz koliko su nekad situacije teške za procijeniti - i mišljenja sudačkih eksperata se razliku.

Tako je na HNTV-u situacije analizirao Draženko Kovačić i ustvrdio da je Ivan Bebek dobro procijenio da drugi gol "plavih" nije bio iz zaleđa.

- Teška situacija za pomoćnog suca, tu nam treba 3D tehnologija, ali zbog koljena igrača Hajduka, Gavranović je bio u dobroj poziciji i treba dati za pravo pomoćnom sucu, koji nije označio zaleđe.

Treći gol Dinama, međutim, slaže se da nije trebalo priznati:

- To je bila vrlo zahtjevna situacija za pomoćnog suca i sve ostale. Jer iako napadač pokušava izbjeći zaleđe (i ne dira loptu, nap. a.), u jednom se trenutku nalazi na putu suparničkom igraču i ometa ga, pa možemo govoriti da je bilo zaleđe.U takvim će situacijama VAR puno pomoći.

Dodao je i da su dobre Bebekove procjene da ni jedna sporna situacija u kojoj je mogao biti dosuđen penal za Hajduk (pad Jaira i Theophilovo igranje rukom) nije bila za najstrožu kaznu.

Da, od iduće sezone VAR će pomoći. Ali i ove su situacije dokaz kako će prijepora biti i dalje. Jer iza VAR-a su opet suci. Ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • hajdukidinamousrcu 28.05.2019.

    Čemu sve ovo,ja sam Hajdukovac i Hajduk je solidno igrao u Nedjelju,al Dinamo je jednostavno bolji.Hajduku je i bolje da igra jedno pretkolo i više jer će bit pun Poljud,taman da igraju protiv Babine grede,eto.Da,čestitam Dinamu na naslovu!

  • tukinjo 28.05.2019.

    Kad vidis ovaj mozak navijaca Hajduka postanes ponosan, jer u znanosti jos nije dokazano da mozes zivjeti bez mozga... Bravo zivjeli i vjecno.. Bez brige i pameti.. Naravno na 4 mj. sljedeci 50 god...

  • 28.05.2019.

    Ista situacija je bila prije par godina. Utakmica Dinamo Rijeka u Zagrebu. Rijeka postiže gol. Pomoćni signalizira zaleđe. Glavni poništava gol. Tek nakon prosvjeda rijekinih igrača glavni priznaje gol i Rijeka vodi 1:0. Treneri Mamić i Kek. Tada su glavnog suca svi hvalili zbog ovog poteza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare