To je to što me zanima!

'Horvata su htjeli i igrači, prošlo je vrijeme galamdžija i torture'

On je trener novijeg kova, što našem rukometu nedostaje. Studiozan je, čak i psiholog što je bitno za nove generacije, a svoj autoritet nameće znanjem, kaže o novom hrvatskom izborniku Vedran Zrnić
Vidi originalni članak

Da je šansa bila dobra, bila je, ali i da je sve u Nexeu svejedno zateklo sve što se dogodilo u srijedu kada su Lino Červar i HRS odlučili da će Hrvoje Horvat biti novi izbornik Hrvatske, jest.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plan je Našičana bio da Horvat ostane do kraja sezone, no oprostio se s jučerašnjom utakmicom protiv PPD Zagreba. Savezova je riječ ipak dobila prednost...

- Naravno da nas je zateklo sve, međutim, naš je predsjednik Ergović stao na stranu hrvatskog rukometa i mi sada moramo pronaći zamjenu za njega. Horvat je dao preporuku i ruku za svog nasljednika kako bismo mogli što mirnije i bolje nastaviti dalje - rekao nam je Vedran Zrnić, koji je u četiri i pol godine surađivao s novim hrvatskim izbornikom i kao igrač i kao, sada, sportski direktor Nexea.

- Ovo je sve pohvala i za naš rad, lijepo zvuči da je Nexe dao trenera reprezentacije. Nadam se da će odvesti reprezentaciju na Olimpijske igre i da imati odlične rezultate na sljedećim turnirima. Sretni smo, ali i žalosni.

Vaši igrački dani još su svježi, kako je bilo igrati pod Horvatom?

- On je trener novijeg kova, što našem rukometu nedostaje. Studiozan je, čak i psiholog što je bitno za nove generacije jer prošlo je vrijeme galamdžija i tortura. Moderan je trener, a mislim da su i reprezentativci dali glas za njega. On svoj autoritet nameće znanjem, što je najbitnije u svakom poslu.

Imali ste u klubu velike planove s Horvatom?

- Da, u našoj viziji imamo izgradnju nove dvorane, koja bi kao rukometni dom i centar u Slavoniji pomogla našem rukometu jer nam je infrastruktura, znamo, boljka. Ali Horvat će ostati u našim srcima zauvijek, to nije upitno.

Horvatovo sada kuca najviše za Hrvatsku, vjerujemo, puno bolju od one u Egiptu...
 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Individua 30.01.2021.

    neka ostane barem 4 godine, mlad je.. ekipa nam je van forme i mozda nista od olimpijade, ali mora ostat da nesto napravi. Sretno!

  • ForzaFiumeFOF 29.01.2021.

    Dosadni ste više...digli ste čovjeka u nebo a ništa još nije napravio

  • 29.01.2021.

    Puno sreće u radu novom izborniku, Hrvoju Horvatu, kao i cijeloj hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji u ostvarenju svih ciljeva!🤾‍♂️🤾‍♂️

Komentiraj...
Vidi sve komentare