To je to što me zanima!

Horvatov Wetzlar niže poraze u Bundesligi: Najbolje bi bilo da se zaključamo negdje i pričamo

Ne moramo pričati o rukometu, jer je naš problem u našim glavama, pričao je bivši hrvatski izbornik nakon osmog poraza u zadnjih devet utakmica
Vidi originalni članak

Hrvoje Horvat (45) nije se proslavio na klupi hrvatske rukometne reprezentacije. U siječnju je smijenjen nakon što su 'kauboji' završili na razočaravajućem devetom mjestu na Svjetskom prvenstvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srećom za Horvata, nije morao tražiti novi posao. Još je u prosincu prihvatio ponudu njemačkog Wetzlara koji se bori za ostanak u Bundesligi. Mnoge rukometne legende kritizirale su Horvatov pristup zato što je prihvatio posao u klubu za vrijeme ključnog perioda uoči velikog natjecanja s reprezentacijom.  

Donedavni izbornik nema sjajne rezultate na klupi Wetzlara. Još čeka na prvu pobjedu u Bundesligi, a od igrača očekuje bolju igru na domaćem terenu.

- Jako smo razočarani, protiv Erlangena je bilo jasno da se ne možemo držati s pritiskom i da nismo spremni nositi se sa situacijom. Najbolje bi bilo da se zaključamo negdje zajedno i popričamo o situaciji u kojoj se nalazimo - rekao je Horvat nakon posljednjeg poraza od Erlangena 35-28, osmoga u zadnjih devet utakmica!

Horvat: Ne moramo pričati o rukometu

Najveći problem momčadi je mentalitet, dodao je.

- Ne moramo pričati o rukometu, jer je naš problem u našim glavama. Igramo na određenom nivou u gostima, ali ne i u našoj dvorani. Primili smo 35 golova. Isto tako, ne može biti slučajno da uvijek proizvedemo protivničkog golmana u junaka utakmice. To isto pokazuje da je problem u glavama.

Vrijedi istaknuti da je Wetzlar bio u velikoj rezultatskoj krizi i prije nego što je Horvat došao u klub. Bivši trener Benjamin Matschke imao je devet poraza u 13 utakmica, a upravo je Horvat doveden da popravi situaciju i spasi klub od ispadanja.

Za sad situacija ne izgleda dobro, Wetzlar je 16. u Bundesligi i drži posljednje mjesto u sigurnoj zoni, ali klub ima i dvije utakmice više od Mindena, koji je 17. u prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 501 25.02.2023.

    a baš ste se pojačali....

  • Dado1511 25.02.2023.

    neznalico

  • pizdun 2.0 25.02.2023.

    Ovaj će vam satirati klub do temelja, šalji to doma dok je na vrime 🤣🤣🥳🥳

Komentiraj...
Vidi sve komentare