To je to što me zanima!

Hrgović kao heroj istoka i “crvena krpa” sjevera

I dok su ga sa sjeverne tribina vrijeđali, ostatak maksimirskog stadiona stao je na stranu novog igrača Dinama koji je debitirao u teškim uvjetima
Vidi originalni članak

Zbog njega policija osigurava treninge, huligani su objesili lutku u Hajdukovu dresu i s njegovim imenom, BBB-i su poručivali da ga nikad neće prihvatiti. Sjever ga je i protiv Rijeke dočekao zvižducima i uvredama. No Mirko Hrgović je sve sjajno podnio, izveo i dva slobodnjaka, iako je znao što ga čeka kad namješta loptu.
- Psihički sam se dobro pripremio za ovu utakmicu. Ništa mi u životu nije išlo glatko, znao sam da će tako biti i ovdje. Dobrim igrama trebam pridobiti navijače - izjavio je Hrgović nakon utakmice protiv Rijeke. Iz svlačionice je izašao zadnji, blizu ponoći. U pratnji zaštitara došao je do automobila, a onda ga je do kuće pratila policija.
- Najviše mi je žao mame. Otac mi je poginuo za Hrvatsku, a sada mama mora slušati kako mi viču 'Cigane’ - izjavio je Hrgović.
Zbog njega su “zaratile” i tribine. Dok ga je sjever vrijeđao, navijači s istočne tribine zvižducima su se suprotstavili BBB-ima.
- Ne bih to komentirao previše, jedino se moram zahvaliti navijačima koji su bili uz mene.
U Hrgovićevim riječima nema gorčine ili ljutnje. Dobro se pripremio jer je pretpostavljao da će biti problema, iako ni u snu nije očekivao da će huligani ići toliko daleko, da ga poslije utakmice do kuće mora pratiti policija. Svoju velićinu pokazao je i ne prijavivši autore morbidne poruke s obješenom lutkom. Iako se to može shvatiti i kao prijetnja smrću, on u tome vidi samo revolt navijača.

BARIŠIĆ: KLUB NE MOŽE STATI NA KRAJ HULIGANIZMU
Dinamov predsjednik Mirko Barišić otkrio je da neki igrači, i to oni iskusniji, kažu da im je ponekad draže igrati na gostovanjima nego u Maksimiru.
- Kažu da im je lakše igrati na tuđem terenu nego na vlastitom. Kamo je to otišlo...
Barišić kaže i da se nakon svih prijetnji i bakljada i dalje ne radi ništa konkretno.
- Osim verbalnih osuda nemamo nikakve naznake da će se nešto poduzeti. Ne možemo stati samo na kraj huliganizmu, ali ako nas država ne zaštiti, sami  ćemo tražiti način da se zaštitimo.

MAMIĆ: ZAŠTO SU INSTITUCIJE 'PREŠUTILE SLUČAJ HRGOVIĆ'?
Prije utakmice izvršni je dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić govorio da je razočaran nereagiranjem državnih institucija, civilnih udruga, HHO-a, HOO-a, HNS-a,  na sve ono čemu je njegov klub, a posebno Hrgović, bio izložen posljednjih dana. Poslije 90 minuta s Rijekom bio je bolje raspoložen.
- Ovo mi je jedan od nasretnijih dana u životu. Prvom, rijetko kad su Dinamovi igrači igrali pod ovakvim pritiskom i nisu se slomili. Druga moja sreća što je Hrgović postao heroj tribina. Vidjeli ste reakcije zapada, istoka i lože.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • matte 29.07.2008.

    eto BBB , eto vam sramote i vi se nazivate navijacima boze dragi sacuvaj , mi smo Cicinog Malog docekali rasirenih ruka iako je bila duplo gora situacija nego s Mirkom ... Navijam za Hajduk odkad znam za sebe , i nije mi krivo sto je Mirko dosao na Maksimir , Hajduk nije imao vise novaca da ga uzme . A vi sto se nazivate \" BBB \" hahhahahahahahahhhahaha Mirko drzi se , polako samo , ne obracaj pozornost na budale !!!

  • boyfromkc 29.07.2008.

    ma nek si to mami doma pjevaju nek se oni svi gube iz svetinje istina da mi na pocetku nije bilo drago ali kad vidim kolkiko taj covjek zeli uspjet koliko se samo trudi a di to oni pokazuju

  • rođo1 28.07.2008.

    bože da tata hrgović može ustati i vidjeti za kakvu je stoku život dao,umro bi odma iste sekunde od srama "DOLE HULIGANI U RH"

Komentiraj...
Vidi sve komentare