To je to što me zanima!

Hrgović: Borit ću se s Milunom pa, tko pobijedi, neka ide na OI!

Prvi put će mi moj bivši trener biti u suprotnom kutu, vrijeme je da učenik pobijedi učitelja, rekao je profesionalac Filip Hrgović koji će se za mjesto u kvalifikacijama za OI boriti na Prvenstvu Hrvatske
Vidi originalni članak

Profesionalac Filip Hrgović (27) i amater Marko Milun (23), jedan na jedan u ringu, mogli bi odlučiti tko će predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska može imati maksimalno jednog predstavnika u teškoj kategoriji olimpijskog turnira, a u planu je bilo da Tokio prvo pokuša izboriti Milun na europskim kvalifikacijama u Londonu od 13. do 23. ožujka, a ne uspije li, pokušao bi to Hrgović na svjetskom kvalifikacijskom turniru od 13. do 24. svibnja u Parizu.

No izbornik Dorian Ćalić nije prijavio Hrgovića na popis mogućih putnika, nego Marka Miluna, a kao zamjena je naveden Luka Pratljačić. Hrgović je stoga odlučio uzeti stvar u svoje ruke i izboriti se za mjesto u svibanjskim kvalifikacijama tako što će nastupiti na Prvenstvu Hrvatske koje se održava od 23. do 26. siječnja i za koje su prijave počele baš u petak, 10. siječnja.

AMERIKANKA JE FAVORITKINJA Hrgović: Claressa je viši nivo, Ivana je već napravila pothvat

- Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske da bih stekao status najboljeg u Hrvatskoj kojeg, uza sve dosadašnje rezultate, moram dokazati. Ta borba s našim mladim reprezentativcem Markom Milunom, onda prvak Hrvatske ima pravo na odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre - rekao je Hrgović za RTL.

Milunov trener je, inače, Leonardo Pijetraj (54), čovjek koji je Hrgu odveo do bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. i s kojim se poslije razišao u dosta burnim okolnostima. I kojega je Hrvatski boksački savez kao izbornika suspendirao jer je inzistirao na meču između Hrgovića i Miluna. A sad bi se, eto, ipak trebao dogoditi?!

- Glupost je da se Hrgović, jedan od najboljih boksača svijeta, mora dokazivati na Prvenstvu Hrvatske. To je kao da od Luke Modrića tražite da odigra četiri utakmice u nekakvoj podsaveznoj ligi da bi mogao u reprezentaciju - branio je Hrgovića Željko Mavrović.

- Prvi put će mi moj bivši trener biti u suprotnom kutu, jedna zanimljiva priča. Vrijeme je da učenik pobijedi učitelja. Želim ispuniti želju njemu i njegovu treneru jer me već mjesecima proziva radi tog sparinga - dodao je Hrgović.

Nakon tog meča Filip bi se trebao vratiti u profesionalne vode, a Filip već ima i planove za to.

U TRENIRCI ELITNE POSTROJBE Hrgović trenirao na Maksimiru: Još samo jedan dan u kampu...

- Bit će 99 posto meč u Velikoj Britaniji, između dvije lokacije se pregovara. Jedna je Manchester, druga London. Nije točan datum, jedan je 7. ožujka, drugi 21. ožujka - rekao je Hrgović, koji je ranije rekao da bi volio boksati protiv Dereka Chisore ili Aleksandra Povjetkina.

- Prvo je na redu Prvenstvo Hrvatske pa profesionalni meč pa kvalifikacije pa drugi profesionalni meč pa Olimpijske igre. Ova bi godina mogla biti sjajna za mene, mogu postati olimpijski pobjednik - dodao je Hrgović.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • bonecrusher 12.01.2020.

    Na Olimpijske igre bi trebao ići najbolji hrvatski boksač, a on je u ovome trenutku Hrgović. Nalazi se u top 10 najboljih svjetskih profesionalaca. Ali ako on pristane ne meč sa Milunom, bilo bi to dobro i za njega, zbog sparinga, za Miluna - da vidi gdje je trenutno, i za publiku - da malo uživaju u dobrom boksu...Ali uglavnom Hrga bi trebao biti taj koji odlučuje da li će ići na Olimpijadu ili neće. Bila bi velika stvar za Hrvatsku kad bi se uzela zlatna medalja na Olimpijadi. I Hrgi bi dobro došla titula "zlatnog olimpijca" i u profesionalnim vodama. Zlato sa Olimpijade ima posebno značenje u životu svakog sportaša. A kod Hrge je situacija ionako takva da vjerojatno neće u borbu za naslov profesionalnog prvaka bar još godinu dana najmanje....jer dok se ovi sa vrha - Wilder, Fury, Joshua razračunaju - Hrga bi stvarno mogao u međuvremenu uzeti zlato na Olimpijadi. A ako u međusobnoj borbi dobije Milun, neka onda on ide, ali bar bi se završila ta trakavica sa odlaskom na olimpijadu...

  • MAKANTAHI 11.01.2020.

    hrga budi nježan, nemoj ga demolirati, dobro je imati još kojeg boksača sa strane

  • 11.01.2020.

    Mec Pjetraj vs Hrgovic. Ko je za?

Komentiraj...
Vidi sve komentare