Obavijesti

Sport

Komentari 58

Hrgović: Borit ću se s Milunom pa, tko pobijedi, neka ide na OI!

Hrgović: Borit ću se s Milunom pa, tko pobijedi, neka ide na OI!
1

Prvi put će mi moj bivši trener biti u suprotnom kutu, vrijeme je da učenik pobijedi učitelja, rekao je profesionalac Filip Hrgović koji će se za mjesto u kvalifikacijama za OI boriti na Prvenstvu Hrvatske

VIDEO

Profesionalac Filip Hrgović (27) i amater Marko Milun (23), jedan na jedan u ringu, mogli bi odlučiti tko će predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju!

Pokretanje videa...

00:32

Hrvatska može imati maksimalno jednog predstavnika u teškoj kategoriji olimpijskog turnira, a u planu je bilo da Tokio prvo pokuša izboriti Milun na europskim kvalifikacijama u Londonu od 13. do 23. ožujka, a ne uspije li, pokušao bi to Hrgović na svjetskom kvalifikacijskom turniru od 13. do 24. svibnja u Parizu.

No izbornik Dorian Ćalić nije prijavio Hrgovića na popis mogućih putnika, nego Marka Miluna, a kao zamjena je naveden Luka Pratljačić. Hrgović je stoga odlučio uzeti stvar u svoje ruke i izboriti se za mjesto u svibanjskim kvalifikacijama tako što će nastupiti na Prvenstvu Hrvatske koje se održava od 23. do 26. siječnja i za koje su prijave počele baš u petak, 10. siječnja.

Hrgović: Claressa je viši nivo, Ivana je već napravila pothvat
Hrgović: Claressa je viši nivo, Ivana je već napravila pothvat

- Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske da bih stekao status najboljeg u Hrvatskoj kojeg, uza sve dosadašnje rezultate, moram dokazati. Ta borba s našim mladim reprezentativcem Markom Milunom, onda prvak Hrvatske ima pravo na odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre - rekao je Hrgović za RTL.

Milunov trener je, inače, Leonardo Pijetraj (54), čovjek koji je Hrgu odveo do bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. i s kojim se poslije razišao u dosta burnim okolnostima. I kojega je Hrvatski boksački savez kao izbornika suspendirao jer je inzistirao na meču između Hrgovića i Miluna. A sad bi se, eto, ipak trebao dogoditi?!

- Glupost je da se Hrgović, jedan od najboljih boksača svijeta, mora dokazivati na Prvenstvu Hrvatske. To je kao da od Luke Modrića tražite da odigra četiri utakmice u nekakvoj podsaveznoj ligi da bi mogao u reprezentaciju - branio je Hrgovića Željko Mavrović.

- Prvi put će mi moj bivši trener biti u suprotnom kutu, jedna zanimljiva priča. Vrijeme je da učenik pobijedi učitelja. Želim ispuniti želju njemu i njegovu treneru jer me već mjesecima proziva radi tog sparinga - dodao je Hrgović.

Nakon tog meča Filip bi se trebao vratiti u profesionalne vode, a Filip već ima i planove za to.

Hrgović trenirao na Maksimiru: Još samo jedan dan u kampu...
Hrgović trenirao na Maksimiru: Još samo jedan dan u kampu...

- Bit će 99 posto meč u Velikoj Britaniji, između dvije lokacije se pregovara. Jedna je Manchester, druga London. Nije točan datum, jedan je 7. ožujka, drugi 21. ožujka - rekao je Hrgović, koji je ranije rekao da bi volio boksati protiv Dereka Chisore ili Aleksandra Povjetkina.

- Prvo je na redu Prvenstvo Hrvatske pa profesionalni meč pa kvalifikacije pa drugi profesionalni meč pa Olimpijske igre. Ova bi godina mogla biti sjajna za mene, mogu postati olimpijski pobjednik - dodao je Hrgović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani