To je to što me zanima!

Hrvat Greg Dulcich debitirao u NFL-u: Odmah imao touchdown

Baka i djed po tatinoj strani, Stana Jelačić i Jure Dulčić, rođeni su mu u mjestašcu Brusje na otoku Hvaru. A pradjed i prabaka s mamine strane su rođeni u Konavlima i Klobuku u Hercegovini...
Vidi originalni članak

Denver Broncosi su u 6. kolu NFL sezone poraženi (19-16) kod favoriziranih Los Angeles Chargersa, a taj je obilježio i sjajan debi Grega Dulcicha (22), još jednog igrača u NFL-u hrvatskog podrijetla. Greg Dulcich je u svom prvom službenom NFL nastupu postigao "touchdown" nakon dodavanja Russella Wilsona od 39 jardi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o 22-godišnjaku kojeg su ovog ljeta kao izbor treće runde (ukupno 80. pick NFL drafta) izabrali Denver Broncosi, ali Dulcich zbog ozljede butnog mišića nije nastupio u prvih pet kola ove sezone. Greg Dulcich je rođen u Glendaleu u Kaliforniji, pohađao je srednju školu Saint Francis u La Canada Flintridgeu, a koledž karijeru odradio je na UCLA sveučilištu.

No odakle Dulcichu veze s Hrvatskom? Baka i djed po tatinoj strani, Stana Jelačić i Jure Dulčić, rođeni su u mjestašcu Brusje na otoku Hvaru odakle su preselili u središnju Kaliforniji gdje su se bavili uzgojem vinove loze. Baka i djed s mamine strane su mu rođeni u Los Angelesu, ali mu pradjed i prabaka s majčine strane rođeni u Konavlima i Klobuku u Hercegovini.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • prčiantitovar 19.10.2022.

    Od svih ovih Hrvata još mi nekako najdraži onaj Kunta Kinte

Komentiraj...
Vidi sve komentare