To je to što me zanima!

Hrvat hit u Švicarskoj: Do sedam golova s - Isusom

Mario Gavranović (19) je švicarski nogometaš hrvatskih korijena, hit je ove sezone u švicarskoj ligi, kao i njegova momčad Xamax iz Neuchatela
Vidi originalni članak

Xamax je nakon jedanaest odigranih kola na drugome mjestu. Ima sedam bodova manje od vodeće momčadi Young Boysa, ali njihov je vjerojatno najbolji dvojac u ligi. Nigerijac Ideye Brown zabio je deset golova i prvi je strijelac lihe, švicarski Hrvat Mario Mario Gavranović  strijelac je bio sedam put. Zajedno su zabili sedamnaest od ukupno 25 golova njihove momčadi. Posebna priča je 19-godišnji Gavranović, kojem je veliki prostor posvetio i Laliberte.ch.
- Igram direktan i jednostavan nogomet. Naučen sam tako, golovi su moj zadatak i moja vodilja - rekao je Gavranović i nastavio:
- Ima previše ljudi kojima moram zahvaliti što sam dobio šansu igrati u ovoj momčadi. Prije svake utakmice se sjetim toga i zato se trudim maksimalno koliko mogu. Isto tako, treninge shvaćam jako ozbiljno, oni su temelj dobre pripreme i pravi put prema uspješnoj utakmici. Trenerske zamisli upijam, primjenjujem i nadograđujem se svaki dan.
Autor teksta podsjeća kako su se Gavranovićevi roditelji 1988. godine odselili iz Bosne i Hercegovini i došli u Lugano, a Mario se rodio godinu dana nakon doseljenja u Švicarsku.
- Majka je bila luda zbog toga što je mene i brata otac prvo odveo na nogomet. Istina je da mi je škola uvijek bila na drugom mjestu i majci se to nije svidjelo. No sada je i ona moja velika potpora. Otkad znam za sebe bio sam zaluđen nogometom i ta gorljiva ljubav i dalje traje - kaže Gavranović i dodaje:
- Velika zahvala mora otići i mom ocu, velikom entuzijastu. Imao je dvije operacije na srcu, ali ništa ga nikada nije moglo zaustaviti. On me gurnuo u nogomet i uvijek je bio najjači temelj moga uspjeha.
Gavranović je završio uz riječi:
- Veliki sam vjernik što potvrđuje i moja tetovaža na gornjem dijelu leđa (op.a. 30-centimetarski Isus Krist). Molim se prije i poslije svakog nastupa na nogometnom travnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Krumpir 29.09.2009.

    Jos jedan pravi hrvat za nasu reprezentaciju ....

  • Dakox 29.09.2009.

    Malog treba u repku pozvat osigurat nam buducnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare