To je to što me zanima!

Hrvat i Srbi najbolji prijatelji u izolaciji u dalekom Kazahstanu

Igrači Kaspija Branko Čubrilo, Marko Milošević, Bojan Kovačević, Stefan Bukorac i Aleksandar Stanisavljević. Do prije mjesec dana su se jedva poznavali, sad u Kazahstanu prijateljuju u izolaciji
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 'Ja sam rizična grupa, liječnici pucaju. Ljudi držite se pravila'!

Kaspij Aktau je pretposljednji klub kazahstanske nogometne Premier lige. Nakon dva-tri odigrana kola. Jer vrlo brzo je i u Kazahstanu sve stalo zbog pandemija korona virusa. Nema mrdanja, ne iz države nego ni iz stana.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije cca. mjesec dana petorica Kaspijevih nogometaša nisu se gotovo uopće poznavali, a sad dijele hranu, stan i hrpu prisilno slobodnog vremena.

Branko Čubrilo, Marko Milošević, Bojan Kovačević, Stefan Bukorac i Aleksandar Stanisavljević. Prvi je Hajdukovo dijete, ostala četvorica crnogorski i srpski nogometaši. Isti dres, ista sudbina tisućama kilometara od doma.

- Imamo obaveznu izolaciju u hotelu u kom živimo. Možemo malo u šetnju. Zbog vremenske razlike pazimo da u normalno doba kontaktiramo obitelji. Družimo se, gledamo filmove, igramo Fifa 20 i Counter Strike... - kaže golman Milošević.

- Nema ulaska u državu i izlaska iz nje. Ponekad izađemo u šetnju, ali svi restorani i kafići rade ograničeno. Svaki trenutak koristimo da se čujemo s obiteljima putem društvenim mreža - dodao je.

Koliko je daleko Aktau? Toliko da im je na grbu - deva. Oko 2.700 kilometara. Kazahstan je zemlja od 18 milijuna žitelja, a u trenutku pisanja ovog članka bilježi 49 slučajeva zaraze korona virusom bez ijednog smrtnog ishoda.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Hrvatski nogometaš i supruga pokazali kako se radi u izolaciji

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ivica067 20.03.2020.

    Čitam imena i prezimena, i nemogu pronaći Hrvata među njima... :)

  • spavuljak 20.03.2020.

    Nema tu Hrvata (bar po ovim navedenim imenima i prezimenima)

  • 20.03.2020.

    Ne znam što mi je luđe, ovi što osuđuju ili ovi što očekuju osudu te tom primitivizmu dodaju dodatnu pripadnost nečemu. Pustite i titu i ustaše, pa i hdz i sdp. Normalni ljude se sprdaju sa svim navedenim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare