To je to što me zanima!

Hrvat je od bogataša stvorio stroj: U dvije godine osvojio je - sve! 'On je čudesan trener'

Imao je Recco u nedavnoj prošlosti i veći budžet, više klasnih igrača, ali nije imao - momčad. Upravo ono što je stvorio Sukno, a nisu znali ni mogli mnogi njegovi prethodnici
Vidi originalni članak

Zagrebačka Mladost više ne drži primat kao jedini klub koji je tri puta zaredom bio vaterpolski prvak Europe. U subotu se Žapcima pridružio Pro Recco. Treći put zaredom, a 11. ukupno (Mladost i Partizan na drugom su mjestu sa sedam naslova) klub iz predgrađa Genove osvojio je Ligu prvaka. Nama Hrvatima svejedno drag podatak jer je i ovaj naslov Talijana bio s hrvatskim potpisom, trenerskim Sandra Sukna i igračkim Luke Lončara.

RASTURA I NA KLUPI Sukno i Pro Recco obranili naslov Lige prvaka u Beogradu

Zadnjeg dana lipnja Sukno će napuniti 33 godine, a ovo mu je već druga trenerska Liga prvaka! I po tomu je Cavtaćanin već jedan od rijetkih vaterpolskih trenera, a gotovo raritetan jer je na tronu Europe bio s Pro Reccom i kao igrač. Bilo je to 2012. godine.

Otkako je, pak, preuzeo klupu najbogatijeg kluba svijeta, prije točno dvije godine, nema tko nije barem malo sumnjao u taj odabir Pro Recca. U redu, Sandro Sukno bio je, iako je prerano morao okončati karijeru, jedan od najboljih igrača u povijesti, ali biti takav igrač ne znači biti takav i trener. Tim više što je iza sebe imao tek jednu samostalnu sezonu u nejakom kotorskom Primorcu, uz ulogu pomoćnika Ivici Tucku u hrvatskoj reprezentaciji.

A Sandro je od dolaska osvojio - sve! Da, svih osam trofeja koje je mogao; dva prvenstva Italije, dva Kupa Italije, dva europska Superkupa i dvije Lige prvaka. I ne samo da je osvojio sve, nego je od "bogataša" stvorio stroj. Imao je Recco u nedavnoj prošlosti i veći budžet, više klasnih igrača, ali nije imao - momčad. Upravo ono što je stvorio Sukno, a nisu znali ni mogli mnogi njegovi prethodnici, koji su uglavnom za krahove u Ligi prvaka dobivali otkaze.

- Sandro je čudesan trener - rekao je ponajbolji igrač Pro Recca Francesco di Fulvio.

I već sada jedan od trofejnijih trenera. Sa svega 32 godine...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • siimpa 06.06.2023.

    Bravo Sukno,ti si nasljednik Tucka

Komentiraj...
Vidi sve komentare