To je to što me zanima!

Hrvat slavi ulazak u Primeru: Huesca se odmah vratila u elitu

Bog je velik! Idemo u prvu ligu! Ajmo, Huesca! Ovo je bilo za vas, navijači. Hvala vam na podršci, napisao je Toni Datković na Instagramu. Igrač Lokomotive na posudbi u Španjolskoj ostvario je velik uspjeh
Vidi originalni članak

Nogometaši Huesce hrvatskog nogometaša Tonija Datkovića (26) pridružili su se Cádizu kao putnici u prvu španjolsku ligu za sljedeću sezonu.

Oni su izravnu promociju izborili kolo prije kraja natjecanja u drugoj ligi nakon što su u susretu pretposljednjeg, 41. kola na svom terenu svladali Numanciju 3-0, a usto su im se i poklopili ishodi suparnika. Almería je izgubila 2-1 na gostovanju kod Ponferradine, dok je Real iz Zaragoze izgubio 4-1 na gostovanju kod Albacetea.

POGLEDAJTE VIDEO: Toni Datković u Huesci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kolo prije kraja Huesca ima 67 bodova, nedostižnih četiri više od treće Almerije i četvrte Girone, a pet više od petog Reala iz Zaragoze koji će plasman u Primeru morati tražiti u doigravanju.

Uz ta tri sastava, mjesto koje vodi u doigravanje trenutačno drži još i šesta Fuenlabrada koja ima 60 bodova, dva više od sedmog Elchea. Prvo mjesto koje izravno vodi u Primeru još je nakon 40. kola osigurao Cádiz koji je vodeći na ljestvici sa 69 bodova.

"Bog je velik! Idemo u prvu ligu! Ajmo, Huesca! Ovo je bilo za vas, navijači. Hvala vam na podršci", napisao je Toni na Instagramu.

Datković je u Španjolskoj na posudbi iz Lokomotive od prošlog ljeta i u Segundi je prikupio svega 16 nastupa. Po dolasku su ga bacili na klupu, a u listopadu i studenom uhvatio je osam utakmica u kontinuitetu prije nove selidbe na klupu.

Huesca će tako po drugi put u povijesti zaigrati u Primeri, jedinu sezonu u društvu najboljih ovaj klub iz pokrajine Aragonije je odigrao 2018/19. kada je završio na pretposljednjem, 19. mjestu i odmah se vratio u Segundu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 18.07.2020.

    Huesca namješta utakmice, ne baš uzorna ekipa.

  • anamarija594 18.07.2020.

    Jel je samo meni bacalo na Lovrena kad sam ugledala sliku?!

  • LjutaGlava 18.07.2020.

    Znači piše se članak kako je ekipa ponovno prvoligaš i za kraj se stavi tablica prošle sezone kada je ispala iz tog društva. Vrhunski!

Komentiraj...
Vidi sve komentare