To je to što me zanima!

Hrvat smijenio trenera Leipziga: I Domenico Tedesco 'dobio krila'

Šahtar koji vodi Igor Jovićević pobijedio je osvajača njemačkog kupa 4-1, što je bio povod smjene u Leipzigu. Domenico Tedesco vodio je Gvardiola i Olma od prosinca prošle godine
Vidi originalni članak

Pobjede hrvatskih trenera prve večeri Lige prvaka gotovo istodobno su skrivile dva otkaza u vrhunskim europskim klubovima. Osim Tuchela u Chelseaju, klub napušta i čovjek koji je trenirao Joška Gvardiola i Danija Olma u Leipzigu, Domenico Tedesco.

Šahtar koji vodi hrvatski stručnjak Igor Jovićević u utorak je senzacionalno slavio u Njemačkoj 4-1 iako je klub od prosinca odradio tek tri natjecateljske utakmice zbog ruske invazije na Ukrajini.

- Odluka o razlazu s Domenicom Tedescom bila je vrlo teška za nas. Imali smo vrlo uspješnu drugu polovicu prošle sezone pod njegovim mandatom i plasirali smo se u Ligu prvaka. Pod njegovim vodstvom osvojili smo i njemački kup, naš prvi veliki naslov, a on je bio dio najuspješnije sezone u povijesti našeg mladog kluba. Za to Domenico i njegov stručni stožer zaslužuju našu zahvalnost - rekao je Oliver Mintzlaff, predsjednik uprave RasenBall Leipziga, i dodao:

- On je fantastičan trener koji će imati puno uspjeha u budućnosti. Međutim, nakon našeg osrednjeg starta sezone u Bundesligi s pet bodova iz pet utakmica, uz nedavne poraze od Eintrachta i Šahtara, vjerujemo da je promjena uprave pravi način da se stvari brzo preokrenu.

ČAČIĆ KAŽE - CHELSEA! ANKETA Koja je najjača momčad koju je Dinamo uspio pobijediti?

- Naš prioritet je RB Leipzig i imamo ciljeve koje želimo postići. Stoga smo došli do zaključka da nam je potrebna promjena unutar kluba. Žao nam je što smo se razišli i željeli bismo zahvaliti Domenicu na onome što je postigao. Želimo mu samo najbolje u budućnosti - kazao je.

Tedesco je preuzeo Leipzig početkom prosinca, kad je Leipzig bio 11. u Bundesligi i zaostajao sedam bodova za Ligom prvaka, a u drugom dijelu sezone odveo ga do četvrte pozicije. Igrao je i polufinale Europske lige i osvojio njemački kup.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • reno1 07.09.2022.

    Gvardiol na klupi pametnom dosta...

  • Marijan_Matijević 07.09.2022.

    Leipzig očajan. Neka su smjenili trenera

  • daleko najjaci 07.09.2022.

    Cudna utakmica,kako je taj Leipzig primao golove,ko da su iz seste zupanijske lige. Kao da ih nije zanimala ta utakmica,kao da castili Ukrajince.

Komentiraj...
Vidi sve komentare