To je to što me zanima!

Hrvati najavili puno bolje dane: 'Ovo je tek početak lijepe priče'

Mislim da smo pokazali vrlo dobru odbojku na cijelom turniru, a važno je i da smo ostvarili glavni cilj, prolazak skupine. Hvala svima nas podršci, a posebice onima koji su vjerovali u nas, poručio je kapetan Žukovski
Vidi originalni članak

U Ostravi, u Ostravar areni, završilo je Europsko prvenstvo za hrvatske odbojkaše. Nikad bolje znajući da nikad od osamostaljenja nisu ni prošli skupinu. Dalje od osmine finala preko Slovenije nije se moglo, no cilj su ostvarili još u Tallinnu kada su prošli skupinu i plasirali se među 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Lijep rezultat nakon što zadnjih šest godina nisu bili na EP-u.

- Nažalost, izgubili smo 1-3 od Slovenije iako je bio lijep preokret u trećem setu nakon fantastičnih servisa Lea Andrića. No, u nastavku je prevladalo iskustvo suparnika. Mi smo zadovoljni, ostvarili smo svoj cilj, plasirali se u osminu finala - rekao je Tino Hanžić koji je i zaigrao u završnici utakmice.

A na početku se Hrvatskoj dogodio peh kada je Leo Andrić nehotice napucao loptom u glavu kapetana Timofeja Žukovskog koji se vratio tek u drugom setu. Što kaže kapetan nakon svega?

- Dali smo sve od sebe, i ovo malo snage što nam je preostalo. Mislim da smo pokazali vrlo dobru odbojku na cijelom turniru, a važno je i da smo ostvarili glavni cilj, prolazak skupine. Hvala svima nas podršci, a posebice onima koji su vjerovali u nas. Mislim da je ovo tek početak jedne lijepe odbojkaške priče - poručio je kapetan.

Hrvati će, dakle, kući uzdignutog čela jer pokazali su da ne zaostaju puno za najboljim reprezentacijama Europe kakva je i Slovenija, dvostruki viceprvak Europe na zadnje tri kontinentalne smotre. A na sljedećoj valja potvrditi da ovo nije bila iznimka, štoviše, zašto ne napraviti još nešto više...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 13.09.2021.

    Za hrvatsku mušku odbojku je ulazak u 16 najboljih uspjeh i lijepo je vidjeti da se odbojka pomalo vraća na scenu, bravo..👏👏 Slovencima želim daljnji uspjeh..

Komentiraj...
Vidi sve komentare