To je to što me zanima!

Eintracht je nakon Barce utišao i London! Srušili su West Ham

Eintracht je u prvoj utakmici polufinala Europske lige usred Londona pobijedio West Ham (2-1). Domaćini su bili favoriti, ali Nijemci su opet iznenadili. Zabijali su Knauff i Kamada, a za West Ham Antonio
Vidi originalni članak

Prije samo dva tjedna šokirali su Barcelonu usred Camp Nouua, ali kladionice im opet nisu vjerovale. Došli su u London kao autsajderi, no opet su pokazali o kakvoj sjajnoj momčadi je riječ.

Eintracht je u prvom susretu polufinala Europske lige priredio novo iznenađenje. Nijemci su u zanimljivom susretu srušili West Ham 2-1 i osigurali si veliku prednost uoči uzvrata u Frankfurtu za tjedan dana.

Svega 53 sekunde bilo je dovoljno da krcati Olimpijski stadion shvati koliko je Eintracht opasan. Kamada je prošao po lijevoj strani, proigrao Borrea, a on je u petercu pronašao samog Knauffa koji je zabio za 1-0 u ranoj fazi i šokirao domaćine.

West Ham je djelovao poput grogiranog boksača. Trebalo mu je dobrih dvadesetak minuta da pohvata konce, ali ubrzo nakon uspostavljanja dominacije je i zabio. Bowen je ubacio iz kornera, Zouma je spustio loptu u sredinu peterca, a tamo se u 21. minuti najbolje snašao Antonio koji je pogodio za 1-1.

Gosti su diktirali tempo, imali više loptu u nogama i dominirali, dok su se gosti povukli i čekali priliku iz kontre i polukontre, njihovog najjačeg oružja. No, novi gol zabili su nakon krasne akcije. 

Lindstrom i Sow su izigrali obranu domaćih, Areola je obranio pokušaj Sowu, ali odbijanac je dočekao Kamada koji je zabio za 2-1.

U završnici su prijetili i jedni i drugi. Kamada je pogodio stativu, a pred sam kraj Bowenu se ispriječila stativa nakon što je pucao škaricama.

West Ham je bio favorit, ali Eintracht je opet iznenadio i pokazao koliko je neugodan. Ne ide mu u Bundesligi, ali u Europskoj ligi ruši sve pred sobom. Nijemci tako nose u Frankfurt prednost od 2-1. Uzvrat je za tjedan dana, a tamo ćemo od prve minute gledati Kristijana Jakića koji je londonski okršaj propustio zbog žutih kartona. Nikola Vlašić je cijeli susret odgledao s klupe. 

Leipzig je na svome terenu bio bolji od Rangersa 1-0 golom Angelina. 

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM

Idi na 24sata

Komentari 41

  • bosanac1990 29.04.2022.

    vlasic i ja odigrali jednak broj minuta u WH

  • bosanac1990 29.04.2022.

    zasto vlasic nije doso na utakmicu?

  • srakar 29.04.2022.

    Vlasic ooet igrac utakmice?

Komentiraj...
Vidi sve komentare