To je to što me zanima!

Hrvatica tragičarka, suze za raspad Vardara i luda završnica

Györ je nakon produžetaka pobijedio Vardar 27-26, a makedonskim rukometašicama bila je to posljednja prilika za europsku titulu s obzirom da je Samsonenko raspustio gotovo cijelu ekipu...
Vidi originalni članak

Sergej Samsonenko 'zatvorio je pipu' i najavio potpuno drugačiji Vardar od iduće sezone. Vardar u muškoj konkurenciji dobit će jak ruski štih, odlaze neki itekako važni igrači poput Cindrića, Šterbika, Maquede, Canellasa, a dolaze ruske snage koje Samsonenko želi uigravati za reprezentaciju. 

Među damama rez je još značajniji. Gotovo sve igračice koje nešto vrijede odlaze, ekipu će činiti mlade Makedonke ponikle u njihovoj školi i finale u Mađarskoj bila je posljednja prilika ove sjajne ekipe da dođe do europskog naslova. I bile su tome jako blizu. U finalu Lige prvakinja igrale su protiv Györa i ponovno izgubile jedan razlike.

A utakmica, kao i svaka između ove dvije ekipe, spektakl. Bolje je krenuo Györ, Vardar se vraćao i vratio te u samu završnicu ušao s minimalnom prednosti. Vardarke su 20 sekundi prije kraja utakmice povele 20-19 sjajnim golom Lekić, no Györ nakon time-outa ide u napad i 13 sekundi prije kraja zabija za 20-20 s igračicom manje. Nevjerojatno je da su 'Makedonke' ostavile takvu rupu u obrani na najboljoj igračici Mađarki.

Uslijedio je produžetak, jedan, pa drugi, Györ vodi tri razlike, Vardar okreće, dolazi na 27-26, Györ gubi loptu 13 sekundi prije kraja, Vardar ide u kontru koja im donosi sedmerce, no Andrea Čanađija (Čović) promašuje zicer i mađarsko slavlje može početi. Nevjerojatna utakmica, odličan rukomet i suze rukometašica Vardara koje su se od kluba i svojih navijača htjele oprostiti s titulom. Ovako, oprostile su se s novim razočaranjem i za mnoge od njih upropaštenom posljednjom prilikom za europski naslov.

Andrea Penezić zabila je tri gola, Čanađija dva...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • maliduje17 14.05.2018.

    Zena me natirala da gledam,ja mislia to finale, dobra tekma, a ono od prvih 15 suteva 10 u reklame idu... hahahhaa i jos moram reci da je zanimljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare