To je to što me zanima!

Hrvatska bi u 1/8 finala mogla igrati protiv Slovaka ili Velšana

Hrvatskoj je večeras trebala pobjeda Engleza nad Slovacima kako bi posve osigurali prolazak u osminu finala, ali to se nije dogodilo. Ipak, Nijemci nas još stignu razveseliti...
Vidi originalni članak

Poslije večerašnjeg raspleta situacije u skupini B, Vatreni su dobili nova saznanja o svojim potencijalnim protivnicima u osmini finala Eura, krug protivnika se sužava polako.

Wales je iznenađujuće osvojio grupu ispred favoriziranih Engleza koji su na kraju zauzeli drugu poziciju, dok je Slovačka treća čime ulazi u krug šest trećeplasiranih reprezentacija od kojih četiri prolaze u nokaut fazu.

Dakle, situacija je sljedeća:

  • Ukoliko Hrvatska osvoji prvo mjesto (za što joj treba pobjeda protiv Španjolaca), ići će na Slovačku ili trećeplasiranu momčad iz skupine E, a to će biti netko između Belgije, Irske ili Švedske. U priču se uključuje i skupina F gdje svi 'stignu' završiti treći: Mađarska, Portugal, Austrija ili Island...
  • Ako Vatreni završe na poziciji koju trenutno okupiraju, odnosno ostanu drugi iza 'furije', očekuje ih pobjednik skupine E, 'azzurri' Antonia Contea. 

Talijani su suvereno osvojili svoju grupu i sutra najavljaju kombinirani sastav protiv motiviranih Iraca.

  • U slučaju da izabranici Ante Čačića sutra izgube od aktualnih europskih prvaka, a Česi dobiju Turke, Hrvatska pada na treću poziciju koja ih spaja sa pobjednicima A ili B grupe. 

To su Francuska ili Wales, ovisno o krajnjem poretku trećeplasiranih reprezentacija.

Hrvatskoj je večeras trebala pobjeda Engleza nad Slovacima kako bi posve osigurali prolazak u osminu finala, ali to se nije dogodilo. 

Međutim, ukoliko Nijemci savladaju Sjeverne Irce, 'kockasti' su sigurno u drugom krugu, bez obzira što se dogodilo od 21 sat u Bordeauxu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 54

  • Mário Jardel 21.06.2016.

    idealno bi bilo bit treci ic na welsane. pobjedit te utakmice se kriza na pobjednika grupe F gdje ce prvi bit portugal ili madarska sta je odlicno.

  • 21.06.2016.

    Ma nemamo mi kaj kalkulirat. Ovo je euro i tu nema nikakvih smješnih kao San Marino, Andora, Srbija...

  • tocilo 21.06.2016.

    Sve će bit dobro ako se Modrić oporavi i ako bude igrao ko u prošle dvi utakmice.Bez njega u ovakvoj formi slabiji smo min. 30%...

Komentiraj...
Vidi sve komentare