To je to što me zanima!

Hrvatska dobiva protivnike na SP-u: Želja je izbjeći Francusku

Prvi će put uopće u ždrijebu SP-a biti 32 reprezentacije, koje će se rasporediti u osam skupina po četiri. Četiri su, dakle, i šešira, najbitnije, Hrvatska je u onom prvom zajedno s aktualnim prvacima Dancima, Španjolskom, Norveškom, Slovenijom, Njemačkom, Portugalom i Švedskom
Vidi originalni članak

Danas je u Egiptu (19:00) ždrijeb 27. Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se, očekuju svi, igrati od 13. do 31. siječnja sljedeće godine. Egipćani će čak i u aktualnim okolnostima napraviti mini-spektakl jer su ceremoniju ždrijeba organizirali kod piramida u Gizi, na zapadnoj obali Nila gdje su te piramide uopće najstarije građevine čovječanstva. Teško je s tim fulati.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska slavi europsko srebro

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi će put uopće u bubnju biti 32 reprezentacije, koje će se rasporediti u osam skupina po četiri. Četiri su, dakle, i šešira, najbitnije, Hrvatska je u onom prvom zajedno s aktualnim prvacima Dancima, Španjolskom, Norveškom, Slovenijom, Njemačkom, Portugalom i Švedskom.

PREDSJEDNIK IHF-A 'Ovo će biti jedno od najboljih SP-a ikada, želimo i publiku'

Mina u ostalim šeširima ima. Egipat, makar ga neće gurati pune dvorane, možda i najveća u drugom iz kojeg najbolje zvuči Austrija, kojoj će se Bilyk teško oporaviti. Francuze, koji su u trećem, nadaju se izbjeći svi, također i Brazilce kojih se sjećamo jako dobro, ali ne po dobrom iz Kolna.

Rusiju i Poljsku, iako nisu što i prije, ne treba prizivati iz četvrtog koji i dalje nije potpun jer se čekaju predstavnici Sjeverne Amerika i Kariba, odnosno Južne i Srednje Amerike za koju je Meksiko već otkazao kvalifikacijski turnir, pa se Europljani nadaju i trećoj pozivnici.

Kuglice će se izvlačiti od četvrtog šešira, trećeg, pa prvog i onda drugog jer će Egipćani kao domaćini imati pravo birati grupu u kojoj će igrati kada budu imali čistu sliku. U drugu fazu idu po tri reprezentacije, ukupno 24, pa će se stvoriti četiri nove skupine po šest. Iz njih potom po dvije, a ukupno osam, u četvrtfinale jer više nema osmine finala.

NIJEMCI PORUČUJU Egipat nema visoke higijenske standarde da bi organizirao Svjetsko prvenstvo, odgodite ga

SP će se igrati u četiri dvorane, najmanja je ona u Gizi (4.500), malo veća u Aleksandriji (5000.), a najveća u Kairu (16.200) gdje je i manja od 7000 i u njima se očekuje najviše do 30 posto kapaciteta. U svakom slučaju Hassan Moustafa, domaćin i predsjednik IHF-a, je optimist.

- Nadam se da je SP u Egiptu svjetlo na kraju tunela, usprkos pandemiji korona virusa. I dalje sam optimist i vjerujem u uspjeh ovog natjecanja. Egipat je više puta dokazao da je u potpunosti kadar organizirati ovakve turnire, pogotovo rukometne, u čemu ima puno iskustva. Pripremili smo adekvatne mjere i za reprezentacije i za publiku. Pripremamo turnir na vrhunskoj razini, tako da vjerujemo kako će se svi sudionici vratiti kući kao ambasadori Egipta. Vjerujem i nadam se da će predstojeće Svjetsko prvenstvo organizacijski biti jedno od najboljih ikada.

Šešir 1: Danska, Španjolska, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska

Šešir 2: Egipat, Argentina, Austrija, Mađarska, Tunis, Alžir, Katar, Bjelorusija

Šešir 3: Island, Brazil, Urugvaj, Češka, Francuska, Koreja, Japan, Bahrein

Šešir 4: Angola, Zelenortska Republika, Maroko, Kongo, Poljska, Rusija

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Sports <3 05.09.2020.

    koja glupost sp sa32 zemlje...Cuj Kongo i Francuska...Pa.nabusit ce ih da nece znat jesu dosli il su otisli

  • čovik-s-juga 05.09.2020.

    Čudno da Egipat kao domaćin nije nositelj ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare