To je to što me zanima!

Hrvatska izgubila od Njemačke i ispala s Europskog prvenstva

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nakon tri dana se oprostila od Eura u Srbiji izgubivši od Njemačke 17-16. Peraica je promašila šut za remi i prolaz
Vidi originalni članak

U utorak Anita Peraica posljednjim je šutem donijela je važnu pobjedu nad Mađarskom na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva, a samo tri dana kasnije pretvorila se u tragičarku. Desetak sekundi prije kraja Hrvatska u 3. kolu protiv Njemačke imala kontru i zicer, koji bi im osigurao prolaz u drugi krug, no Peraicin šut za izjednačenje obranila je njemačka golmanica.

Hrvatska se tako porazom od Njemačke 17-16 ekspresno oprostila od Eura u Srbiji zauzevši posljednje mjesto u skupini C. Ekipi Vladimira Canjuge u posljednjem kolu trebao je remi protiv Nijemica, no to im nije uspjelo za rukom te već nakon tri dana putuju kući.

- Utakmica je bila vrlo teška. Njemačka je igrala tvrdu obranu, a naš napad je bio vrlo loš i spor. Oni su imali puno kontra napada. Mi smo promašili puno čistih šuteva. Čestitam Njemačkoj na ovoj teškoj utakmici, ali i našoj mladoj momčadi. Mi bi trebali biti sretni jer smo mogli isprobati nekoliko mladih i talentiranih igračica - rekao je Boris Dvoršek, pomoćnik izbornik Vladimira Canjuge.

- Ponosna sam na cure, jer ovo je prvo veliko natjecanje s ovom momčadi. Dobra je stvar s ovom momčadi da nismo primili previše golova u tri utakmice, a to se vidjelo i na današnjoj utakmici. Mislim da je ova mlada momčad pokazala karakter - rekla je Vesna Milanović - Litre.

Rukometašice, koje su na prvenstvo došle desetkovane, tijekom utakmice izmjenjivale su se u vodstvu s Njemačkom, koja je na odmor otišla s prednošću 12-11. Hrvatska se minutu i pol do kraja primaknula na 16-17, no samo jedan neprecizan šut u posljednjim sekundama koštao ih je prolaza.

Maja Zebić opet je bila naša najbolja i najefikasnija igračica s 5 golova (5-10).

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Miran999 09.12.2012.

    to nije bio rukomet uopće to je bila sprdačina i to velika!! sramota!!!!

  • hbcro7 08.12.2012.

    Najveći problem-broj tehičkih pogrešaka.Previše gubimo lopte.Nitko nas nije nadigrao, bili smo blizu i protiv Španjolske i protiv Njemačke al nemožemo darivati protivnike toliko.

  • libeluli 08.12.2012.

    Žao mi je zbog ispadanja ali nije nikakvo čudo... nemamo igru na 9-10 metara...igra se u 7-8 metara gdje je dovoljno ispružiti ruku i osvojiti loptu... nemamo Lidiju Horvat i Maidu (bez obzira na razloge), osim ozlijedjenih igračica, žao mi je ako je nešto "ispod žita" profesore Canjuga

Komentiraj...
Vidi sve komentare