To je to što me zanima!

Hrvatska izgubila od Srbije sekundu do kraja utakmice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Srbije 73-72 i to slobodnim bacanjem Aleksandra Rašića jednu jedinu sekundu prije kraja utakmice
Vidi originalni članak
Do kraja utakmice protiv Srbije ostalo je 11 sekundi, a Hrvatska je gubila 70-69, no Marko Popović imao je dva slobodna bacanja. Zabio je jedno, a naši su na time-out dogovorili kako braniti srpski napad. Nisu ništa dogovorili jer su Srbi jednim pasom imali lagano polaganje. U idućem napadu Pop je realizirao oba bacanja, a na semaforu je pokazivalo da je do kraja ostalo pet sekundi. Loptu je primio Rašić, činilo se kao da su koraci, ali suci su ostali nijemi. Kus je napravio faul, Rašić je zabio jedno, namjerno fulao drugo i Srbija je počela pakirati kofere za četvrtfinale, a Hrvatska za odlazak sa Svjetskog prvenstva.
- Ovako je puno teže izgubiti nego 7-8 razlike, ali opet bilo je puno bolje nego protiv Brazila. Tad nismo ostavili ni srce na tereni niti se pošteno 'potukli'. Čini se kako tokom prvenstva nismo zaslužili ovu pobjedu! Ipak mlada smo ekipa s puno mladih igrača. Bez riječi sam, treba prespavati. Bilo je i dobrih stvari, treba izvući pouku, no mi svake godine izvlačimo pouke, a redovito ovako gubimo utakmice. Šteta, žao mi je - rekao je Popović.
A utakmica nije loše počela usprkos 0-5. Prva veća razlika bila je 16-11, a uskoro i 27-19. Hrvatska je igrala odlično, tvrdu obranu na rubu prekršaja uz puno napadačkih skokova. Na poluvremenu je bilo plus dva. U trećoj četvrtini Srbija je pokazala snagu pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa četiri koša zaostatka. Minus sedam bilo je četiri minute prije kraja i kad se činilo da je gotovo, naši su se vratili u igru, a kraj ste pročitali.
Popović je bio sjajan, zabio je 21, a dvoznamenkasti su još bili Ukić i Banić. Srbiju je predvodio Krstić sa 16 koševa.
Hrvatska je donekle popravila loš dojam iz najtjecanja po skupinama, ali nije uspjela napraviti senzaciju. Bio je to klasični poraz u hrvatskoj režiji.
LIVE
1.ČETVRTINA

Počelo je zakucavanjem Krstića, prije toga je Tomić izgubio loptu. Trica Srbije za 5-0. Dva slobodna bacanja, a potom i trica Bogdanovića za 5-5. Time-out je tražila sprska klupa, naši izgledaju puno bolje nego dosad na turniru! Srbi su u bonusu, dva bacanja je zabio Bogdanović, Hrvatska ima sedam razlike! Gotova je prva četvrtina, vodimo 27-19!
2.ČETVRTINA
Srbija je napravila 6-0 seriju. Nekoliko neuspješnih napada s obje strane Hrvatska ima 29-27. Zakucavanje Srba za izjednačenje. Koš Tomića pa trica Popovića za pet razlike. Gotovo je poluvrijeme, Hrvatska vodi 36-34!
3.ČETVRTINA
Prvo vodstvo Srbija nakon početnih 5-0, zabili su tricu za 37-36. Opet se igra koš na koš. Hrvatska je počela gubiti defenzivni skok, ali drži prednost. 54-50 za Srbiju uoči zadnjih 10 min.
4.ČETVRTINA
Još je sedam minuta do kraja utakmice, a Srbija vodi 58-54. Lagano nam brod tone, gubimo sedam razlike četiri minute prije kraja. Trica Popovića za 64-60. Čistu loptu smo izgubili za polaganje Srba. Sjajna asistencija Ukića za Banića za 67-65. Krstić je zabio jedno bacanje. Do kraja je 25 sekundi, a Popović ima dva bacanja na 68-65. Oba je zabio. Na drugoj strani također je bacanja zabio Rašić. Do kraja je 21. sekunda, 70-67. Faul Srbije i dva bacanja zabio je Pop. Ukrali smo loptu i Popović ima dva bacanja na 70-69 za Srbiju 11 sekundi prije kraja. Zabio je jedno! 70-70! Izigrali su nas jednim pasom. Pop je zabio oba bacanja. Sekundu prije kraja su suci svirali faul, a prije toga su bili koraci. Rašić je zabio jedno slobodno bacanje i namjerno fulao drugo za 73-72 pobjedu Srbije!
Idi na 24sata

Komentari 90

  • skeletor83 04.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • auTHor 04.09.2010.

    idemo košarkaši po čudo, svi kiksevi će vam biti oprošteni s današnjom pobjedom!

  • furuna 04.09.2010.

    srbi porijeklo vam se usmrdilo opet su vam sudci pomogli sram vas bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare