To je to što me zanima!

Hrvatska junakinja zaplakala nakon povijesne medalje: Pa ne vjerujem što sam ja napravila!

Osjećaj je nevjerojatan, ni sama još uvijek nisam svjesna što se dogodilo. Moram priznati da sam se potajno nadala, znala sam da sam u dobroj formi, rekla je sjajna Matea nakon srebra na EP-u u Münchenu
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je porušila sve moguće rekorde, ali sada je napravila podvig kakav hrvatska atletika ne pamti. Sjajna Matea Parlov-Koštro (30) u ponedjeljak je u Münchenu osvojila srebro u maratonu na Europskom prvenstvu u Münchenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatica osvojila srebro

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pala je na koljena i zaplakala čim je prošla kroz cilj. Ni sama nije bila svjesna što je napravila. I znakovito, do najvećeg uspjeha u karijeri došla je u gradu u kojem je njezin rođak legendarni Mate Parlov prije 50 godina osvojio zlato u boksu na Olimpijskim igrama.

Ova srebrna medalja od povijesnog je značaja za našu zemlju jer nam je prva u maratonu s velikih natjecanja. Čudesna Matea tako se pridružila Sandri Perković, Sari Kolak i Blanki Vlašić, jedinim našim predstavnicama koje su pobrale medalje. 

Nakon utrke nije mogla doći k sebi. Osmijeh na licu, nevjerica i ponos do neba. 

- Osjećaj je nevjerojatan, ni sama još uvijek nisam svjesna što se dogodilo. Moram priznati da sam se potajno nadala, znala sam da sam u dobroj formi. Odradila sam odličan "cener" prije dva tjedna, ali na Europsko prvenstvo je došla sama "krema". Cure su izvrsne, konkurencija je bila strašna - rekla je Matea za HRT nakon velikog uspjeha za hrvatsku atletiku. 

Kroz cilj je prošla kao druga s vremenom 2:28.42, a za prvoplasiranom Poljakinjom Lisowskom zakasnila je samo šest sekundi. Trećeplasirana je bila Nizozemka Brinkman.

Trebat će joj neko vrijeme da se slegnu dojmovi i da shvati što je napravila.

- Ja još uvijek ne mogu vjerovati što sam napravila, ne samo za sebe, nego i za Hrvatsku!
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Story blabla 15.08.2022.

    Čestitam ti od srca! I baš danas me trbuh rasturao, a 3min.od mene je bila ruta za trčanje..krivo mi ko psu!!

  • RedDoor 15.08.2022.

    Čestitke, samo tako dalje! 🇭🇷

  • Mali Mislav 15.08.2022.

    Bravo, čestitke!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare