To je to što me zanima!

Hrvatska krenula pobjedom u turnir: Pali domaćini Norvežani

Hrvatski rukometaši jaki Bring kup u Norveškoj otvorili su pobjedom nad domaćinom 28-26, a najzaslužniji za pobjedu bio je Mirko Alilović skupivši 15 obrana
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila jaki turnir koji se igra u Norveškoj. Izabranici Slavka Goluže u 1. kolu Bring kupa svladali domaćina 28-26 ostvarivši tako prva dva boda.

Protiv čvrstog protivnika, ali realno najslabijeg u skupini (igraju s Danskom i Francuskom), Hrvatska je naišla na malo jači otpor, kojeg je ipak slomila u završnici. No to više govori o našoj reprezentaciji, koja nije bila na onoj najvišoj razini, nego o snazi Norvežana, koji su se nakon zaostatka u nekoliko navrata uspjeli vratiti u utakmicu.

Najzaslužniji za ranu prednost 'kauboja' od pet golova (8-3) bio je sjajni Mirko Alilović, koji u prvih osam minuta 'zaključava' gol. No domaćini su se, unatoč našoj pristojnoj prednosti, u potpunosti vratili u utakmicu izjednačivši u 28. minuti, da bi se na poluvrijeme otišlo s 13-13.

Ponovo je Alilović obranama bio zaslužan za novi bijeg Hrvatske na +4 na početku drugog dijela, no Norveška kažnjava nove greške te se primiče na gol zaostatka u 49. minuti. Hrvatska je u samoj završnici bila prisebna te je tri minute prije kraja povela s tri gola prednosti da bi ju zadržala do samog kraja.

Najzaslužniji za pobjedu bio je Mirko Alilović skupivši 15 obrana, dok su najefikasniji bili Zlatko Horvat i Igori Vori sa 4 gola, a za igrača utakmice proglašen Blaženko Lacković. Među strijelcima se našlo čak 11 različitih igrača zbog stalnih Golužinih izmjena.

U subotu je na rasporedu Danska od 14.30 sati.

Priprema za Euro: Rukometaši na jakom turniru u Norveškoj

Idi na 24sata

Komentari 16

  • krabat 01.11.2013.

    Mirko je danas bio strasan.Ono sto su danas ova dva bandita od sudaca pri kraju ove korektne utakmice radila s iskljucenjima nasih igraca stvarno nije imalo smisla.Sramotno je da ovakovi sudci uopce imaju pristup igralistu. Gotovo su nam identicno dvojica Spanjolaca u Lillehammeru u finalu protiv Danaca uzeli prvo mjesto.E jos da je bio Ivano bila bi to festa od rukometa.S Dancima bit ce puno teze.Sretno decki.

  • Filozof_1 01.11.2013.

    Kamo sreće da ode papa Gobac i dođe Balić ... Ali i ovako smo iznad svih :)

  • rzbrzotrz 01.11.2013.

    Francuzi su svoje najveće dosege postigli dok im je Omeyer briljirao. Kako sada Mirko brani mislim da je došao red na novi hrvatski rukometni uzlet!

Komentiraj...
Vidi sve komentare