To je to što me zanima!

Hrvatska odbojkašica napravila fair-play potez koji je oduševio sve: 'To vrijedi više od pobjede'

Kada se prisjetim situacije, prije svega bih se htjela zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali na fair-playu iako je to u tom trenutku mogao biti pobjednički poen za nas, rekla je mlada Ema
Vidi originalni članak

Koliko ste puta učinili neki fair-play potez? Pa, ne baš tako rijetko, je 'l? A koliko ste puta pokazali stopostotno sportsko ponašanje u trenucima kada vaše priznanje sudačkog previda ujedno znači i vaš poraz?

Mlada odbojkašica Umaga Ema Stikić (16) učinila je baš to, na nedavnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u dvoboju protiv Rijeke priznala je da je usred jednog krucijalnog poena dirala mrežu, što suci nisu vidjeli. Epilog? Njen Umag izgubio je utakmicu, a Riječanke se plasirale u polufinale.

- Kada se prisjetim situacije, prije svega bih se htjela zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali na fair-playu iako je to u tom trenutku mogao biti pobjednički poen za nas. Tijekom cijele utakmice igrao se poen za poenom, a u odlučujućem petom setu dogodila se situacija u kojoj sam ja reagirala kako sam mislila da je ispravno iako je to značilo poraz za moju ekipu - rekla je mlada Ema.

- Pravi sportski duh i fair-play su vrijednosti koje meni osobno jako puno znače isto kao i klubu za koji igram. Pokazati sportski duh i fair-play su životne vrijednosti, koje su često važnije i od same pobjede.

Hrvatski odbojkaški savez za ovaj potez uručio joj je dres hrvatske reprezentacije te pismo zahvale.

- Poštena igra je nepisano pravilo i vrlina koja u sebi sadrži pravu bit sporta. Svakim sportskim natjecanjem postajemo bolji, ali preduvjet za to je pridržavanje pravila i poštivanje protivnika. Ema je svojim postupkom podsjetila sve na važnost poštenja na sportskim borilištima te pokazala kako nije sve u pobjeđivanju. Vjerujemo kako će Emin primjer slijediti i brojni drugi sportašice i sportaši - poručili su iz HOS-a.

I još jednom: bravo, Ema!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11.11.2020.

    Bravo to je bit sporta

Komentiraj...
Vidi sve komentare