To je to što me zanima!

Hrvatska pobijedila SAD 13-11 i otišla u polufinale

S po tri su gola u Hrvatskoj najraspoloženiji bili Maro Joković i Sandro Sukno. Polufinale s boljim iz dvoboja Srbije i Kine, Hrvatsku čeka u subotu
Vidi originalni članak

U prvom četvrtfinalu završnog turnira Svjetske vaterpolske lige Hrvatska je u Nišu pobijedila Sjedinjene Države 13-11 (5-2, 3-3, 5-4, 0-2). Time je pomlađena momčad izbornika Ratka Rudića izborila nastup u subotnjem polufinalu, najvjerojatnije protiv domaćina Srbije, koji mora u četvrtfinalu pobijediti Kinu. Dvije su se momčadi već sastale u drugom kolu natjecanja po skupinama. Srbija je bila za nijansu bolja pobijedivši 9-8. Protiv Amerikanaca su hrvatski vaterpolisti briljirali od samog početka povevši 3-0 dvama golovima Mare Jokovića i jednim Mihe Boškovića. Posebno su se Rudićevi izabranici razigrali u trećoj dionici dvoboja došavši unutar samo 80 sekundi od 9-6 do 12-6 vodstva. Dopustili su na koncu Amerikancima da se vrate u utakmicu od 13-8 na 13-11 tri minute i deset sekundi prije kraja utakmice. Tony Azevedo i društvo ipak nisu uspjeli doći bliže, premda im Hrvati u posljednjih osam minuta nisu zabili niti gola.
S po tri su pogotka u pobjedničkim redovima najraspoloženiji bili Maro Joković i Sandro Sukno, po dva su gola dodali Miho Bošković i Frano Karač, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Nikša Dobud, Fran Paškvalin i Petar Muslim. Kod Amerikanaca je najbolji bio Tony Azevedo s tri postignuta pogotka.
Polufinale s pobjednikom dvoboja između Srbije i Kine Hrvatsku čeka sutra (subota) u 19 sati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nkola19 16.07.2010.

    bravo dečki a sad ajmo pokazat toj srbiji da smo jači od njih

Komentiraj...
Vidi sve komentare