To je to što me zanima!

Čilić pobijedio u tri seta, Borna Ćorić umalo šokirao Goffina

Prvi hrvatski reket pobijedio je u prvom meču Davis Cup susreta protiv Belgije Coppejansa 7-5, 6-3, 7-5. Belgija je izjednačila pobjedom Goffina protiv Ćorića 6-3, 6-2, 2-6, 3-6, 6-3
Vidi originalni članak

Marin Čilić donio je hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji prvi bod na gostovanju kod prošlogodišnjeg finalista Belgije. Najbolji hrvatski tenisač pobijedio je drugi belgijski reket Kimmera Coppejansa 3-0 u setovima. Nakon dva sata i 24 minute igre Marin je slavio 7-5, 6-3, 7-5 i tako napravio ono što smo od njega i očekivali, donio vodstvo Hrvatskoj.

Iako je Marin slavio bez izgubljenog seta, Coppejans je u svakom od tri seta imao break prednosti. No Marin se u svakom setu sjajno vratio, preokrenuo rezultat da bi na kraju Hrvatskoj iskusno donio prvi bod.

Ćorić umalo šokirao Goffina

Nakon Čilića i Coppejansa na teren su izašli drugi hrvatski i prvi belgijski reket. Borna Ćorić igrao je protiv Davida Goffina, 16. tenisača svijeta. Međusobno su prije današnjeg meča igrali dvaput, oba je puta slavio Belgijac, a nepobjediv je za Ćorića ostao i nakon ovog meča. 

Najbolji belgijski tenisaš pobijedio je u šokantnom meču 3-2 (6-3, 6-2, 2-6, 3-6, 6-3) i tako izjednačio ukupni rezultat ovog Davis Cup susreta na 1-1. Domaći tenisač dominantno je otvorio meč povevši 2-0 u setovima nakon sat i 17 minuta igre. Činilo se u tim trenucima da je priča za Bornu gotova, no najbolji mladi tenisač svijeta ponovno je pokazao zašto ga stručnjaci smatraju budućim brojem 1 svjetskog tenisa.

Borna se probudio i u iduća dva seta razbio Goffina 6-2, 6-3 za što mu je trebalo samo sat i 16 minuta. No u petom setu hrvatski se drugi reket brzo raspao pa je Belgijac iskusno priveo meč kraju za konačnih 3-2 u setovima.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Magdalena Rajkovic-Bajo 05.03.2016.

    Cestitam i sretno u daljnjem natjecanju.Sto dalje to bolje,bilo bi mi drago prvo zbog tebe,onda zbog zlobnika koji jedva cekaju neuspjeh da mogu ostavljat lose komentare.

  • thiemfedal 04.03.2016.

    cestitam marine

  • danec 04.03.2016.

    jedini koji se ovdje provalio Sam ja. Bravo Borna

Komentiraj...
Vidi sve komentare