To je to što me zanima!

Hrvatskoj pljesak u Srbiji, ali i četiri komada od Kazahstana...

Hrvatska futsal reprezentacija izgubila je od Kazahstana 4-2 na Euru u Beogradu. Za prolazak u četvrtfinale treba nam pobjeda protiv Rusije s dva gola prednosti...
Vidi originalni članak

Znali smo kako će Kazahstanci igrati protiv nas, znali smo i za njihov golmana-igrača, čudesnog Higuitu, ali nije pomoglo. Hrvatska je izgubila na startu Europskog futsal prvenstva u Beogradu od Kazahstana 4-2 i čeka nas teška zadaća u nedjelju.

Zapravo, nije moglo gore. Kazahstan je dobio s dva gola razlike zbog čega ni Rusi nisu sigurni u četvrtfinale pa će protiv nas u posljednjem kolu igrati punom snagom.

Dobar start pa "spavanac"

Nakon dobrog starta u utakmicu, Kazahstanci su zabili iz prvog pravog napada u sedmoj miniti. Samo minutu kasnije Matošević je izjednačio uz dosta sreće. No 15 sekundi nakon njegovog gola Sulejmenov se prošetao kroz našu obranu i zabio za 2-1. Hrvatska je u tri navrata imala jedan na jedan protiv Brazilca na golu Kazahstana, ali čudesni Higuita stvarao nam je probleme u polju, ali i na golu.

Upravo je Higuita , najbolji golman-igrač na svijetu, počeo akciju za treći gol Kazahstana. Izigrali su nas i održali nam lekciju iz futsala za 3-1.

Stanković je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa. Igrali smo s golmanom-igračem, ali umjesto da se približimo, primili smo novi gol. Nadu u preokret donio je Suton koji je zabio nakon naše sjajne akcije s golmanom-igračem. No to je bila i jedina naša svijetla točka na ovoj utakmici. Bilo je prekasno za nekakav preokret.

- Nismo dobro stajali na terenu u drugom poluvremenu i momčad poput Kazahstana je to iskoristila. Mirno su priveli utakmicu kraju - rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Kazahstanci su slavili 4-2 i sigurni su putnici u četvrtfinale. Hrvatskoj ostaje nedjelja i 18.30 sati. Utakmica protiv Rusije. Moramo dobiti aktualne europske viceprvake s dva gola razlike ako želimo s Kazahstancima u četvrtfinale.

To će biti teška zadaća...

Zvižduci za Kazahstance

Beogradska Arena u nekoliko je navrata zviždala kad su Kazahstanci držali loptu i čekali da ih naši napadnu. Može se nekome sa strane ova taktika Kazahstanaca s golmanom-igračem činiti pomalo nesportska, ali ništa nesportskom nema u tom načinu igre. Jednostavno koriste ono što imaju, a imaju najboljeg golmana-igrača na svijetu.

U Areni je bila i manja skupina hrvatskih navijača, a sve je prošlo bez najmanjeg incidenta. Hrvatski igrači dobili su aplauz beogradske publike kod predstavljanja.

Euro futsal, 1. kolo:

  • Hrvatska - Kazahstan 2-4 (Matošević 7, Suton 33 / Douglas 6, Sulejmenov 7, Zhamankulov 17, 27)
Idi na 24sata

Komentari 119

  • Delija Novoroosija 06.02.2016.

    klap, klap, aj sad kući, bokić!? ;)))

  • Simon Polak 06.02.2016.

    Koga briga?

  • mestar 06.02.2016.

    Ma dajte kome vi pricate bajke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare