To je to što me zanima!

Totalni nokaut i kraj nemoćne Hrvatske: Danci nam nanijeli najteži poraz u povijesti SP-a!

Nažalost, Hrvatska neće vidjeti četvrtfinale SP-a. Katar nam je pobjedom nad Argentinom dao nadu, a nju je uništila Danska koja nas je pobijedila 38-26 i poslala kući
Vidi originalni članak

Navijali smo iz sveg srca za Katar koji nam je ispunio želju. Pobijedio je Argentince i omogućio nam da sami o sebi odlučujemo o prolasku u četvrtfinale. Danci su već osigurali prvo mjesto uoči ove utakmice, Hansen nije ni igrao i činilo se kako ćemo slaviti prolazak dalje. Držali smo se dobro u prvom dijelu, ali u nastavku smo doživjeli težak šamar.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon ispadanja s Mundijala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danska nas je pobijedila 38-26 i nanijela nam najteži poraz u povijesti SP-a. 

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, no sredinom prvog dijela Danska je izjednačila, a potom do poluvremena bila u stalnom vodstvu (17-15). U napadu smo bili solidni, no velikih problema smo imali u obrani što potvrđuje i 17 primljenih golova. Nažalost, svjetski prvaci su u nastavak susreta ušli silovito i serijom 6-0 pobjegli su na velikih 23-15. U 41. minuti pobjegli su na velikih +10 (27-17) i priča je bila završena.

Hrvatska se raspala i bilo je samo pitanje s koliko će razlike Danci slaviti. Na koncu je završilo 26-38.

Dance su do pobjede predvodili Emil Jakobsen s osam, Jacob T. Holm sa šest, te Nikolaj Oris Nielsen s pet golova, dok su u našim redovima najefikasniji bili Marino Marić sa šest, te Igor Karačić s pet golova.

Danci su nam ovom uvjerljivom pobjedom nanijeli najteži poraz u povijesti SP-a! Prije 24 godine Rusi su nas pobijedili s plus 11, a ovaj put je Danska brojala do plus 12.

Hrvatska tako po prvi put nakon 2001. godine nije ušla među najboljih osam, a Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta. Drugi četvrtfinalist iz naše skupine je Katar koji će u nokaut fazi igrati sa Švedskom...

Idi na 24sata

Komentari 819

  • Hiroo_Onoda 26.01.2021.

    Da je igrala prva danska postava nabili bi nas sa košarkaškim rezultatom. Bilo bi barem 25 golova razlike.

  • duduuusta 26.01.2021.

    Ma šta izgubili?!? Pa bili su prvaci prije nego se odigralo prvo kolo?!??

  • HBlaze92 26.01.2021.

    Jedno je dati sve od sebe, boriti se iz petnih žila i izgubiti, ali brate, u odlucujucoj utakmici za nas mi popušimo s 12 razlike od ekipe s drugim sastavom koja uopce nije trebala pobjedu, najveca smo sramota ovog prvenstva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare