To je to što me zanima!

Hrvatska slavila, ali dalje ide Norveška! Još možemo proći

Naša teniska reprezentacija sada treba pričekati rasplet u ostalim skupinama kako bi prošla kao najbolja drugoplasirana reprezentacija. Za to će nam se morati poklopiti rezultati mečeva u srijedu
Vidi originalni članak

Hrvatska je u utorak pobijedila Nizozemsku u drugom susretu F skupine United cupa u Sydneyu, ali u četvrtfinale se plasirala Norveška kao prva u skupini, dok je Hrvatska na drugom mjestu. 

Ćorić i Vekić Hrvatskoj donijeli pobjedu

U prvom meču dana Borna Ćorić je pobijedio Tallona Griekspoora sa 7-6(4), 6-4, a onda je drugi bod Hrvatskoj donijela Donna Vekić svladavši  Arantxu Rus sa 6-2, 3-6, 6-1.

Meč mješovitih parova dobili su na kraju Nizozemci, Demi Schuurs i Wesley Koolhof su sa 6-7(3), 6-3, 14-12 pobijedili Vekić i Ivana Dodiga.

Možemo u četvrtfinale kao drugi

Hrvatska sada treba pričekati rasplet u ostalim skupinama i vidjeti hoće li u četvrtfinale proći kao najbolja drugoplasirana reprezentacija. Za to će nam se morati poklopiti rezultati mečeva u ostalim skupinama koji su na rasporedu u srijedu.

S porazom u parovima situacija se zakomplicirala te sada ovisimo o ishodu skupina B i D, ali situacija nije baš najbolja.

U skupini B potrebno nam je da Čile ostane drugi, odnosno treba nam pobjeda Kanade nad Grčkom ili pobjeda Grčke 3-0. Ako bude 2-1 za Grčku, odlučit će zbroj setova.

Ukoliko Njemačka završi druga u skupini D, ide dalje zbog boljeg omjera u gemovima. Dakle, ako Francuska pobijedi Italiju, Hrvatska ispada. Ukoliko Italija pobijedi Francusku 3-0, ispadamo. Jedina nada jest pobjeda Italije 2-1 te s dva seta razlike. Tada bi odlučivali gemovi.

Trenutačna situacija:

Kanada 4-3

Čile 7-8

Grčka 4-4

Hrvatska 8-8

Njemačka 8-8

Francuska 5-4

Italija 3-4

Zbroj gemova Hrvatske: 66-68

Zbroj gemova Njemačke: 77-66

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ivan Masic 02.01.2024.

    Kad vidim tko sve radi za ovih 24 sata dođe mi zlo, od riječi do riječi prepisan tekst sa stranice Croatian Tennis!

Komentiraj...
Vidi sve komentare