To je to što me zanima!

Hrvatska sutkinja opet u finalu LP-a: 'Muškima je lakše suditi'

Tata me nagovorio da se počnem baviti suđenjem i krenula sam od nižih liga. Kad se jednom naviknete ne slušati publiku, onda je lakše, rekla je Sanja Rođak-Karšić iz Podravskih Sesveta
Vidi originalni članak

U nedjelju, 30. kolovoza igra se finale Lige prvakinja, a hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić (36) bit će pomoćnica na finalu Lyon - Wolfsburg na stadionu Anoeta u španjolskom San Sebastianu.

Glavna sutkinja bit će Švicarska Esther Staubli, a pomoćnice Rođak-Karšić i Oleksandra Ardaševa. Hrvatica je u istoj ulozi u finalu Lige prvakinja bila i prije dvije godine u Kijevu, a igrale su iste momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Neuer nakon osvojene Lige prvaka pjeva Stavrosov hit

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dolazim iz male zemlje koja još uvijek nije toliko etablirana u Uefinim sudačkim krugovima. Ma ne znam što bih vam rekla, silno sam iznenađena i jednostavno ne mogu doći k sebi, trebat će mi malo vremena da shvatim kako je sve ovo što se događa stvarno - govorila je Rođak-Karšić za Zadarski.hr prije dvije godine. 

Već je sudila i na Svjetskom prvenstvu i Europskom prvenstvu, uključujući finale Eura 2017. godine u Nizozemskoj, a 2. studenoga 2015. postala je prva sutkinja u Prvoj HNL kada je bila pomoćnica na utakmici Lokomotive i Osijeka.

- Teže mi je suditi ženama nego muškarcima. U ženskom nogometu ima više složenijih i kompleksnijih odluka. Taj nogomet nije tako čist kao kad igraju muškarci - rekla je Sanja jednom prilikom.

Kako je uopće došlo do toga da ode u sutkinje?

- Sasvim slučajno, prateći oca po terenima zavoljela sam nogomet. Nisam ga imala priliku igrati pa me on potaknuo da uđem u sudačke vode. A jednom kad krenete, teško se zaustaviti. Jednostavno zavolite to. Ovo radim s velikom ljubavlju - rekla je Rođak-Karšić za N1.

Počeci nisu bili lagani.

- Krećete sami u najnižim ligama, ne znate ništa, žensko ste. Borite se sa svime, pogotovo s publikom. Ali kad jednom naviknete, ne slušate ih. Najvažnija mi je podrška obitelji pa ne gledam sa strane podržava li me tko ili ne. Samo tako mogu ići dalje - rekla je sutkinja iz Podravskih Sesveta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare