Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska sutkinja opet u finalu LP-a: 'Muškima je lakše suditi'

Hrvatska sutkinja opet u finalu LP-a: 'Muškima je lakše suditi'

Tata me nagovorio da se počnem baviti suđenjem i krenula sam od nižih liga. Kad se jednom naviknete ne slušati publiku, onda je lakše, rekla je Sanja Rođak-Karšić iz Podravskih Sesveta

VIDEO

U nedjelju, 30. kolovoza igra se finale Lige prvakinja, a hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić (36) bit će pomoćnica na finalu Lyon - Wolfsburg na stadionu Anoeta u španjolskom San Sebastianu.

Glavna sutkinja bit će Švicarska Esther Staubli, a pomoćnice Rođak-Karšić i Oleksandra Ardaševa. Hrvatica je u istoj ulozi u finalu Lige prvakinja bila i prije dvije godine u Kijevu, a igrale su iste momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Neuer nakon osvojene Lige prvaka pjeva Stavrosov hit

Pokretanje videa...

Neuer pjeva 'Dao bi' 100 Amerika' 00:30

- Dolazim iz male zemlje koja još uvijek nije toliko etablirana u Uefinim sudačkim krugovima. Ma ne znam što bih vam rekla, silno sam iznenađena i jednostavno ne mogu doći k sebi, trebat će mi malo vremena da shvatim kako je sve ovo što se događa stvarno - govorila je Rođak-Karšić za Zadarski.hr prije dvije godine. 

Već je sudila i na Svjetskom prvenstvu i Europskom prvenstvu, uključujući finale Eura 2017. godine u Nizozemskoj, a 2. studenoga 2015. postala je prva sutkinja u Prvoj HNL kada je bila pomoćnica na utakmici Lokomotive i Osijeka.

- Teže mi je suditi ženama nego muškarcima. U ženskom nogometu ima više složenijih i kompleksnijih odluka. Taj nogomet nije tako čist kao kad igraju muškarci - rekla je Sanja jednom prilikom.

Robert Anić/Pixsell

Kako je uopće došlo do toga da ode u sutkinje?

- Sasvim slučajno, prateći oca po terenima zavoljela sam nogomet. Nisam ga imala priliku igrati pa me on potaknuo da uđem u sudačke vode. A jednom kad krenete, teško se zaustaviti. Jednostavno zavolite to. Ovo radim s velikom ljubavlju - rekla je Rođak-Karšić za N1.

Počeci nisu bili lagani.

- Krećete sami u najnižim ligama, ne znate ništa, žensko ste. Borite se sa svime, pogotovo s publikom. Ali kad jednom naviknete, ne slušate ih. Najvažnija mi je podrška obitelji pa ne gledam sa strane podržava li me tko ili ne. Samo tako mogu ići dalje - rekla je sutkinja iz Podravskih Sesveta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao