To je to što me zanima!

Hrvatske nema u vrhu, naši su pretrčali samo 96,6 kilometara

“Vatreni” su u porazu na Wembleyu uputili tek jedan udarac u okvir gola, a bez udarca u okvir ostali su tek Turci i Šveđani. U prilog priči o manjku okomitosti u igri govori da su hrvatski igrači pokušali samo četiri driblinga
Vidi originalni članak

Utakmicom Francuske i Njemačke zaključeno je 1. kolo ovogodišnjeg Eura, a pogled na statističke kategorije samo potvrđuje ono o čemu se danima priča. Hrvatska je sterilna i neuvjerljiva, iako, mora se reći, Engleska je ozbiljan zalogaj.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijačke tetovaže na poklon uz 24sata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

“Vatreni” su u porazu na Wembleyu (1-0) uputili tek jedan udarac u okvir gola, a bez udarca u okvir ostali su tek Turci i Šveđani. U prilog priči o manjku okomitosti u igri govori i činjenica da su hrvatski igrači pokušali samo četiri driblinga i po tome su 22. od 24 momčadi na Euru. Najbolji su Škoti s 21 driblingom.

Postotak dodavanja nam je 85%, ali kad vidimo da nam je najbolji dodavač stoper Duje Ćaleta-Car s 98% uspješnosti, to je nešto što zabrinjava.

Također, Hrvatska je protiv Engleske pretrčala samo 96,6 km, a protiv Armenije u prijateljskoj utakmici čak 118. Nešto se mora mijenjati... 

Grafika najboljeg igrača 1. kola

Najbolji pojedinci

Najbolji golman - Finski reprezentativac Lukáš Hrádecký (31) najbolji je golman 1. kola. Imao je šest obrana protiv Danske, od toga četiri iz pokušaja unutar kaznenog prostora. Također, obranio je penal Pierreu-Emileu Højbjergu. Najzaslužniji je što je Finska uzela tri boda (1-0).

Najviše trčao - Ruski veznjak Aleksandr Golovin (25) pretrčao je 12,4 km u porazu od Belgije (3-0). Golovin slovi za kreativca, ali klupsku sezonu odradio je u Monacu pod vodstvom Nike Kovača, pa trkački i voljni moment ne treba čuditi.

Najbolji kreator - Nizozemski veznjak Frenkie de Jong bio je sjajan u pobjedi nad Ukrajinom 3-2. Dodavanja je imao 93/101, odnosno fantastičnih 92%. Čak šest puta loptu je vratio u posjed “oranja”, a imao je i dva starta

Idi na 24sata

Komentari 46

  • VeritasAqueritas 16.06.2021.

    Dobro razliaka igrat protiv Engleske i Škotske.

  • 33beg33 16.06.2021.

    daj izbacite po igračima hr koliko su pretrčali,mislim da su perišić i rebić bar 1 km pretrčali

  • frane555 16.06.2021.

    Naporni ste neka ispadnu i gotovo naljbolje da vi idete igrat bili bite bolji lako je pljuvat po nekome

Komentiraj...
Vidi sve komentare