To je to što me zanima!

Hrvatski Gummersbach: J. Valčić došao Zrniću i Dragi

Srednji vanjski CO Zagreba i povremeni hrvatski rukometni reprezentativac Josip Valčić (26) novi je igrač Gummersbacha. Potpisao na dvije godine
Vidi originalni članak

Josip Valčić novi je rukometaš njemačkog Gummersbacha. Sa slavnim njemačkim bundesligašem mlađi je Valčić potpisao na dvije godine i pridružio se hrvatskom trojcu Vedranu Zrniću, Dragi Vukoviću i treneru Seadu Hasanafendiću.
- Ispalo je stvarno super. Bundesliga je moj san još od djetinjstva i nova prilika za dokazivanje - rekao je Josip Valčić za SN.
Mlađi od braće Valčić (26) još je početkom sezone koja traje imao opcije za odlazak iz CO Zagreba. Cijelu prošlu sezonu nije se mogao izboriti za minutažu pokraj Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka i Josip je odlučio sreću potražiti drugdje. Za njega su se zanimali klubovi, no odlaskom Duvnjaka u HSV Valčić je ostao kao potpora Baliću. No ozljeda, a kasnije i operacija gležnja sezonu koja je trebala biti korak više u karijeri pretvorila je u noćnu moru. I iako je imao ugovor još godinu dana, Josip je odlučio otići, a razlog je i Zagrebovo dovođenje novog srednjeg vanjskog, Slovenca Špilera.
- Čuo sam da se u Gummersbachu odlično radi, a to što ima dosta Hrvata samo je dodatan plus. Ozljedu sam sanirao kako treba i s tim više ne bi trebalo biti problema - priča Valčić za SN.
Hrvatska kolonija u Gummersbachu sada broji trojicu, a prema najavama Vedrana Zrnića u klubu se naveliko priča o još dvojici Hrvata. U Hasanefendićevoj momčadi uskoro bi mogli osvanuti i Denis Špoljarić i Davor Dominiković.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dboras4 22.04.2010.

    meni je drago...kad ovi u zagrebu nisu dovoljno pametni da shvate da je najbolje ekipu gradit od naših reprezentativaca ima tko je to shvatio,a baš me zanima koliko će slovenaca poput lubeja i gajiča još iduće sezone gobac dovest pa ih se već na proljeće riješit.za njega je samo bitno dobro napunit džepove.zrna,vuković,valčić,špoljo i dominiković su legende i velike ljudine,a nažalost,neki su već sad višak ne samo u rk zagrebu već i u repki,tužno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare