To je to što me zanima!

Drama našeg jedriličara: Plutao je danima sam nasred oceana!

Regata je startala na Kanarima, trebala je završiti na Martiniqueu. Nažalost, oko 1300 milja od cilja, nasred oceana, našem je Vedranu puklo jedro. Uspio je kontaktirati regatni odbor i obavijestiti o problemima
Vidi originalni članak

Pravu dramu prolazio je naš jedriličar Vedran Kabalin na regati MiniTransat. Naime, danima je sam plutao nasred Atlantika nakon što mu se slomio jarbol na jedrilici od 6,5 metara.

Na kraju je po njega naišao jedan od brodova regatnog odbora koji će ga prevesti do cilja.

MiniTransat je ekstremna jedriličarska regata koja zabranjuje mobitele, laptope i ostala komunikacijska sredstva, no svaki sudionik ima uređaj koji putem GPS signala emitira poziciju broda (EPIRB). 

Regata je startala na Kanarima, trebala je završiti na Martiniqueu. Nažalost, oko 1300 milja od cilja, nasred oceana, našem je Vedranu puklo jedro. Uspio je kontaktirati regatni odbor i obavijestiti o problemima.

- Regata je upravo specifična po tome što se jedri solo. Ove godine sudjeluju 84 jedriličara iz 14 država, popunjena je cijela kvota jer je jako puno zainteresiranih, a regata je posebno popularna među francuskim i nizozemskim jedriličarima. Zanimljivo je da jedri i deset žena - rekao je uoči velike avanture.

Vedran je inače veliki avanturist.

- Proputovao sam dosta u životu, bio u više od 50 država svijeta i uvijek tražio neki izazov. Bio sam u Indiji, na Himalajima skijao i hodao, na regati trimarana u Indoneziji... No, ovo je nešto ipak posebno. Motiv je biti što bolji i stvarno uživati u prelasku Atlantika - rekao je za novilist.hr u srpnju.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ARMAGEDON 16.11.2017.

    Citam komentare i jedino mogu zakljuciti da vecina ovdje komentatora uopce nije svijesna da nisi tog kapaciteta da bas sve mogu komentirati ...jedan od zabrinjavajucih problema hrvatskog drustva ? svi pametni, sve znaju i sve komentiraju ...prestrasno i jadno ...

  • kormilar 15.11.2017.

    Dali mu je puklo jedro ili jarbol, jer to nije isto!

  • pimpilini 15.11.2017.

    otplutao i on za Njemačku

Komentiraj...
Vidi sve komentare