To je to što me zanima!

Hrvatski klinac zaludio najveće klubove, oglasio se i Romano

Rodio se 2006. godine u Austriji, s nogometom je započeo u Austriji Beč sve dok njegov potencijal nije s 13 godina prepoznao Red Bull Salzburg koji ga je vrlo brzo doveo u svoj inkubator
Vidi originalni članak

Hrvatska U-17 reprezentacija razočarala je na Europskom prvenstvu. Cilj je bio plasman u četvrtfinale, ali izabranici Roberta Jarnija prvenstvo su završili na trećem mjestu s tek bodom iz tri utakmice. Izgubili smo od Švicarske i Engleske te remizirali s Nizozemskom u posljednjem kolu.

Možda reprezentacija nije oduševila, ali neki mladići pokazali su veliki potencijal i talent koji ih krasi. U prvi plan iskaču igrači Hajduka i Dinama, Noa Skoko, Karlo Majić, Antonio Kujundžić, biser Osijeka Filip Živković, ali još jedan dijamant zaokupio je pozornost brojnih skauta. 

Kako piše poznati sportski novinar i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, mnogi europski klubovi zainteresirani su za Leona Lalića (17). Ovaj mladić igra na poziciji desnog krila, krase ga brzina i prodornost, a u sve tri utakmice pokazao je da u njemu ima materijala za budućnost. Samo ga treba pažljivo brusiti.

Rodio se 2006. godine u Austriji, s nogometom je započeo u Austriji Beč sve dok njegov potencijal nije s 13 godina prepoznao Red Bull Salzburg koji ga je vrlo brzo doveo u svoj inkubator. Riječ je o klubu koji ima jednu od najboljih nogometnih škola u Europi. Njihovi skauti diljem svijeta pronalaze nadarene klince, pažljivo ih bruse, rade s njima i stvaraju od njih igrače top klase. Primjera je mnogo, a jedan od igrača koji je igrao u Salzburgu bio je i Erling Haaland. Roditelji su mu Hrvati pa je dobio i hrvatsko državljanstvo. Zasad je odlučio nastupati za mlađe kategorije 'vatrenih', ali obzirom da je odgojen u austrijskom dvorištu, ne sumnjamo kako će ga i Austrijanci pokušati pridobiti u godinama koje dolaze. 

Laliću ugovor istječe u ljeto 2024. godine, kolona zainteresiranih klubova sve je duža, ali sumnjamo da će Salzburg dopustiti da mu ukradu dijamanta iz dvorišta. 
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Monza1995 27.05.2023.

    Nisam pogledao ko je autor članka ali vjerojatno Gabelić 🤣🤣🤣

  • NIKE 27.05.2023.

    Plaćeni članak, ne znam koji još veći klub može pasti na fore o talentima. Zadnje desetljeće je bilo sto poznatih promašaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare