To je to što me zanima!

Hrvatski klub i njegove navijače čeka kazna zbog dizanja desnice

Tijekom utakmice Sydney Uniteda, kluba koji su osnovali hrvatski emigranti, i Macarthura, navijači su dizali desnice i skandirali 'Za dom spremni'. Nadležna tijela istražuju slučaj...
Vidi originalni članak

Nadležno tijelo Australskog nogometnog saveza istražit će sav video materijal i fotografije s utakmice finala Australskog kupa nakon su što su razni svjetski mediji izvijestili da su neki navijači koristili Hitlerov pozdrav, odnosno dizali desnice, prenosi CNN.

Podsjetimo, u toj utakmici susreli su se Sydney United, klub koji su osnovali hrvatski emigranti, i Macarthur, koji je slavio 2-0, a navijači hrvatskog kluba su tijekom susreta skandirali 'Za dom spremni' i dizali desnice. Osam navijača zbog ponašanja je izbačeno s tribina. Također, uoči utakmice izviždana je 'Welcome to Country' (hrv. Dobrodošli u zemlju), odnosno ceremonijska pjesma koja se izvodi na mnogim događajima u Australiji.

Australski nogometni savez kazao je da će upozoriti Sydney United da bi se klub i individualci mogli suočiti s određenim sankcijama. Također je priopćio da surađuje policijom Novog Južnog Walesa te da će poduzeti snažnu i brzu akcije.

AUSTRALSKI HRVATI Ne može bez skandala: Navijači hrvatskog kluba dizali desnice i vikali 'Za dom spremni!' KOCKICE NA TRIBINAMA Hrvatski klub u Australiji pao zbog penala. I Zlatko Dalić im se javio i poslao poruku podrške!

- Žao nam je što se to dogodilo i pregledavamo sve dostupne snimke kako bismo dodatno analizirali incident - stoji u priopćenju Saveza.

- Svi uključeni trebaju biti pozvani na odgovornost, uključujući i klub - kazao je Craig Foster, bivši nogometaš Sydney Uniteda.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Juricaaaaa 02.10.2022.

    Ako se pita HNSa kaznit će Hajduk

  • Libtard agenda_969 02.10.2022.

    Još jedan dokaz da je diktator TITO bio nešta najbolje što se moglo desiti poludivljim,primitivnim,zaostalim i gladnim balkanskim plemenima

  • DeGogi 02.10.2022.

    Ja bi ih kaznio doživotnim slobodnim ulazom za Maksimir

Komentiraj...
Vidi sve komentare