Sport

Komentari 87

Hrvatski klub i njegove navijače čeka kazna zbog dizanja desnice

Hrvatski klub i njegove navijače čeka kazna zbog dizanja desnice

Tijekom utakmice Sydney Uniteda, kluba koji su osnovali hrvatski emigranti, i Macarthura, navijači su dizali desnice i skandirali 'Za dom spremni'. Nadležna tijela istražuju slučaj...

Nadležno tijelo Australskog nogometnog saveza istražit će sav video materijal i fotografije s utakmice finala Australskog kupa nakon su što su razni svjetski mediji izvijestili da su neki navijači koristili Hitlerov pozdrav, odnosno dizali desnice, prenosi CNN.

Podsjetimo, u toj utakmici susreli su se Sydney United, klub koji su osnovali hrvatski emigranti, i Macarthur, koji je slavio 2-0, a navijači hrvatskog kluba su tijekom susreta skandirali 'Za dom spremni' i dizali desnice. Osam navijača zbog ponašanja je izbačeno s tribina. Također, uoči utakmice izviždana je 'Welcome to Country' (hrv. Dobrodošli u zemlju), odnosno ceremonijska pjesma koja se izvodi na mnogim događajima u Australiji.

Australski nogometni savez kazao je da će upozoriti Sydney United da bi se klub i individualci mogli suočiti s određenim sankcijama. Također je priopćio da surađuje policijom Novog Južnog Walesa te da će poduzeti snažnu i brzu akcije.

- Žao nam je što se to dogodilo i pregledavamo sve dostupne snimke kako bismo dodatno analizirali incident - stoji u priopćenju Saveza.

- Svi uključeni trebaju biti pozvani na odgovornost, uključujući i klub - kazao je Craig Foster, bivši nogometaš Sydney Uniteda.

Najčitaniji članci