To je to što me zanima!

Hrvatski kriketaši: Ne nosimo kacige, nije nas briga za šljive

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Razina kriketa u svijetu i kod nas ne može se usporediti. Da igram na svjetskoj razini, onda bih uzeo motociklističku kacigu, kaže predsjednik kriket kluba s Visa
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj gotovo nitko od seniora ne nosi zaštitnu kacigu. Kod nas taj sport nije opasan. Loptice lete puno manjom brzinom. Nitko nikad nije poginuo ili teže stradao, rekao je Oliver Roki , predsjednik viškog kriketskoga kluba Sir William Hoste.

U povijesti kriketa bilo je 13 smrtnih slučajeva . Posljednja dva, australskog igrača Phillipa Hughesa i izraelskog suca Hillela Oscara, dogodila su se u zadnjih tjedan dana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Što se Hughesa tiče, zaista je bio nesretan slučaj. Baš ga je pogodila u vratnu žilu - rekao je Roki.

U Hrvatskoj nitko nikad nije završio u bolnici.

- Razina kriketa u svijetu i kod nas ne može se usporediti. Da igram na svjetskoj razini, onda bih uzeo motociklističku kacigu. Najbolji svjetski igrači lopticu bacaju 160 km/h, kod nas ona ne leti brže od 100 km/h. Najgore što neki igrač može zaraditi je šljiva na oku ili koja modrica na tijelu. Čak nitko nikad nije izgubio niti zub - kaže Roki.

U Hrvatskoj djeluju tri kluba , već spomenuti Sir William Hoste te Hrvatski sokol i splitski Sir Oliver.

- U Hrvatskoj je registrirano između 55 i 60 igrača. Nijedan nije profesionalac. Oprema? Dobra kaciga košta malo više od 100 eura, loptica između 500 i 600 kuna, a palica između 400 i 1500 kuna - kaže Paul Musin , tajnik Hrvatskoga kriket saveza te igrač Hrvatskog sokola.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • masterplan 03.12.2014.

    ajme mi kao zemlja nismo normalni ne kazem da mi to ne trebamo ali brate mili ide nam od ruke sportovi kao sto su nogomet, rukomet, odbojka, vaterpolo ili kosarka ali ne ajmo mi tamo di jos nismo bili mislim sta ce nam ragbi u hrv ili sad kriket ili oni tamo sa bobom pa mi nemamo ni stazu za to..ostavimo se ovih divljih sportova ulazimo u ono sto nam ide..ovo tu zlatna mladez sa novcima od tate i onda jos traze od drzave da ih financiraju

  • grbavipero 03.12.2014.

    radniču amateru priučeni novinaru dopiši bar malo pravila o tom kriketu da znamo kako se igra

  • darko20 03.12.2014.

    Sve dok te jednom ne opali, a onda možda bude kasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare