To je to što me zanima!

Hrvatski napadač najbolji igrač prvenstva Albanije prema Uefi

Iskusni hrvatski napadač Pero Pejić (32) zabio je čak 31 gol u 34 kola albanskog nogometnog prvenstva, što mu je bilo dovoljno za titulu najboljeg strijelca i igrača
Vidi originalni članak

Hrvat je bio najbolji strijelac drugu sezonu u nizu nadmašivši 20 golova iz sezone 2013./2014. za novih 11 golova, ukupno 31 u 34 utakmice, a najbliži mu je pratitelj zabio 14. Visoki 32-godišnjak najbolji je inozemni strijelac u povijesti albanske prve lige.

Tim riječima novinar Uefe opisao je uspjeh hrvatskog napadača Pere Pejića, koji je ove sezone imao fantastičan učinak u dresu Kukësija, doprvaka albanske Superlige. U analizi minule sezone albanskog prvenstva Pejića su ujedno proglasili i najboljim igračem lige.

Pejić je već pet godina u Albaniji, gdje se nakon Tirane, kratkog boravka u Saudijskom Al-Faisalyju, okušao i u Flamurtariju te Skënderbeuu, prije nego što je eksplodirao u Kukësiju. Iako je rodom iz Makarske, karijeru je počeo u Vrbovcu, a igrao je i za Croatiju Sesvete, Slaven Belupo te austrijski Kapfenberger.

Albansko prvenstvo osvojio je Skënderbeu, a Kukësi će igrati u kvalifikacijama Europske lige, gdje bi ga kuglice u ždrijebu prvog pretkola mogle spojiti s Hajdukom, Lokomotivom ili West Ham Unitedom. Ždrijeb u Nyonu je u ponedjeljak, 22. lipnja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Dopredsjednik_Sculac 19.06.2015.

    Svaka čast Peri Periću!

  • šteta 18.06.2015.

    znam da će većina opet nešto reći ,ali već nekoliko tjedana slušamo o tslentima iz moldavijske,bugarske,austrijske,a SAD i albanske,pa nemam ništa protiv vrhunskih igrača ,ali smatram da bi bilo lijepo da neki klubovi se počnu zanimati za iste

  • loc 18.06.2015.

    2010 je igrao za Croatiu Sesvete i zabio je jedan gol u prvenstu i to u praznu mrežu protiv Hajduka

Komentiraj...
Vidi sve komentare