To je to što me zanima!

Hrvatski predstavnik u glasanju za Zlatnu loptu iznenadio: Evo gdje je 'smjestio' Luku Modrića

Podsjetimo, najbolji mladi nogometaš je Gavi, Lewa je dobio nagradu Gerd Muller, dok je za najboljeg golmana proglašen Courtois. Putellas je najbolja nogometašica
Vidi originalni članak

U izboru za najbolje nogometaše i nogometašice svijeta (Zlatna lopta), sudjelovali su brojni svjetski novinari, a Hrvatsku je predstavljao kolega Zdravko Reić iz Jutarnjeg lista.

A hrvatski predstavnik pomalo je iznenadio svojim odabirom. Za njega je, poslije Benzeme, najbolji igrač u prošloj sezoni (2021./2022.) bio Riyad Mahrez koji je završio 12. u poretku. Modriću je, zanimljivo, dao najmanje bodova.

Glasovi hrvatskog predstavnika za Zlatnu loptu:

  1. Karim Benzema
  2. Riyad Mahrez
  3. Sadio Mane
  4. Kylian Mbappe
  5. Luka Modrić

NIJE BILO SUMNJE Sve je rekao: Modrić jednom riječju čestitao Benzemi

Za najboljeg golmana:

  1. Thibaut Courtois
  2. Ederson
  3. Mendy

Nagradu za najboljeg mladog nogometaša dobio je španjolski vezni igrač Gavi iz Barcelone. Poljak Robert Lewandowski dobio je nagradu Gerd Muller, namijenjenu najboljem strijelcu, dok je za najboljeg golmana proglašen Belgijac Thibaut Courtois. Najboljim je klubom proglašen Manchester City, a španjolska nogometašica i igračica Barcelone Alexia Putellas izabrana je za najbolju svjetsku nogometašicu, drugi put u nizu.

GLASOVI ZA ZLATNU LOPTU Courtois nezadovoljan: Nije fer, osvojio sam LP i La Ligu i onda završim sedmi u poretku... FRANCUZ NAJBOLJI NOGOMETAŠ Benzema najstariji osvajač nakon 66 godina! Zbog tog sam čovjeka ispunio svoj san...

Idi na 24sata

Komentari 11

  • centarfor9 24.10.2022.

    A što očekujete od Reića. Taj čovjek je zaboravio i kako se zove.

  • 18.10.2022.

    Livaji nije ni do koljena

  • Z.a.c 18.10.2022.

    Reicu su dali birat… Slijedece godine tak mogu Blazicka poslat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare