To je to što me zanima!

Sami na vrhu: 'Blitzkriegom' Hrvatska pregazila Slovačku

Hrvatska rukometna reprezentacija uvjerljivo je svladala Slovačku u Bratislavi 32-21 te joj za potvrdu prvog mjesta u kvalifikacijama za EP treba samo remi protiv Latvije
Vidi originalni članak

Slavko Goluža nije mogao računati na Alilovića, Kopljara i Ninčevića, a ostatak 'kaubojske' družine praktički nije imao odmora nakon duge i naporne klupske sezone.

Izbornik je pozvao na oprez na gostovanju u Bratislavi jer se Slovačka za nas pripremala deset dana, no trud im je bio uzaludan jer i načeta Hrvatska je bila za dvije klase bolja razbivši domaćine 32-21!

U petom kolu hrvatski reprezentativci došli su do četvrte pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Danskoj, a samo utakmicu prije kraja trebalo bi se dogoditi čudo da ispuste uvjerljivo vodeću poziciju u skupini.

Jer Hrvatska je sad sama na vrhu nakon što je pobjedom iskoristila kiks Mađarske, koja je samo remizirala s Latvijom u srijedu. To znači da je Golužinim izabranicima potreban remi protiv Latvije na domaćem terenu u subotu.

A večerašnju utakmicu je Hrvatska riješila praktički u prvih šest minuta nakon kojih je vodila 6-0, a prednost do kraja utakmice je samo povećavala. Napadači su zabijali iz svih pozicija, a slovačka obrana nije imala rješenja ni za jednog našeg pucača. Brojka se na poluvremenu zaustavila na 21-11, a u nastavku Hrvatska je logično smanjila 'gas' te rutinski pobjedu privela kraju s +11.

O nadmoći Hrvatske govori da samo tri igrača, ne brojimo li golmane, nisu zabili gol, a preostalih 11 se raspodijelilo tako da je Štrlek bio najbolji strijelac s maksimalnih 7/7. Po 4 su zabili Čupić i Josip Valčić, a tri Horvat i Lacković.

Kod domaćina najefikasniji bio je Stranovski, koji je zabio 6 golova iz 9 pokušaja.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • mergan 13.06.2013.

    Blitzkriegom... wtf. Da je pisalo odličnom igrom nebi niš rekel a ovako..... ah da ovo je Hrvatska, zemlja apsurda i suprotnosti.

  • Venucci 13.06.2013.

    uz vaterpoliste, nas najbolji kolektiv.

  • zrinkoos 13.06.2013.

    odlicno je sto su im manageri stranci pa nitko ne lobira za nekog Sammira,Strinica etc, nego izbornik sastavlja kako mislli da je najbolje od najspremnijih igraca!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare