To je to što me zanima!

Hrvatski U20 košarkaši su na korak od ispadanja u B diviziju

U razigravanju za opstanak bolja od Hrvatske u dramatičnoj završnici bila je Austrija 64-61. Želi li zadržati šanse za opstanak u A diviziji Hrvatska mora pobijediti Litvu
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina starosti u Bilbau i treći poraz u četvrtom nastupu. U razigravanju za opstanak bolja od Hrvatske u dramatičnoj završnici bila je Austrija 64-61...

Podsjećamo, u prvom krugu natjecanja Hrvatska je pobijedila tek Latviju, a izgubila od Francuske i Švedske, a sada i od po mnogima najslabije momčadi na natjecanju (koja je od Španjolske u prvom krugu izgubila s čak 73 koša razlike, op.a.), te si time dodatno zakomplicirala borbu za opstanak u A diviziji.

Hrvatska je protiv Austrije odigrala katastrofalnu završnicu u kojoj je nedostajalo mirnoće s linije slobodnih bacanja i u kojoj smo košem Ivana Batura četiri minute i 43 sekunde prije kraja imali prednost 56-52. No, tada Austrijanci rade seriju 7-0 i dolaze do prednosti 59-56. Hrvatska ipak preko Luke Babića i Domagoja Bubala uspijeva doći do poravnjanja 60-60 samo 13 sekundi prije kraja, međutim do kraja Bubalo promašuje jedno, a Babić dva slobodna bacanja koja su nas koštala najmanje produžetka. S druge strane, prvo Anton Maresch, pa Romed Vieider bili su precizni s linije slobodnjaka i donijeli Austrijancima iznenađujuću pobjedu.

U hrvatskim redovima najefikasniji je sa 18 koševa i 6 skokova bio Babić, dok je Batur ubacio 16 koševa uz 6 skokova. Kod Austrijanaca je najefikasniji bio Lukas Linzer sa 14 koševa, dok je Jozo Rados ubacio 10 uz 12 skokova.

Želi li zadržati šanse za opstanak u A diviziji Hrvatska u utorak (14h) mora pobijediti Litvu koja je u 1. kolu razigravanja teško poražena od Srbije (95-64).

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kocho 19.07.2011.

    Mi odvalili Litvaniju 30 razlike. Sportski gledano, šteta što talentovane mlade reprezentacije Litvanije i Hrvatske neće najverovatnije imati priliku da se takmiče za dve godine, jer su im to kolege uskratile.

  • Kocho 19.07.2011.

    Austrija je tim za respekt, u košarci više nema malih protivnika... huh

  • Feliks6 18.07.2011.

    ma sramota. neznam kak ih nije sram igrati ko pi... kaj se tak gine za sveti dres? ma sve to stjerati u ku... i gotovo. bolje da ni ne igramo onda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare