To je to što me zanima!

Hrvatski wunderkind potpisao za Bayern do ljeta 2025. godine

Gabriel Vidović potpisao je ugovor s Bayernom do 2025. Rođen je u Augsburgu, već je igrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a otac mu je bivši nogometaš, rodom iz Žepča. Nagelsmann obožava Vidovića
Vidi originalni članak

Mladi hrvatski reprezentativac Gabriel Vidović (18) potpisao je novi ugovor s Bayernom! Mladića rođenog u Augsburgu povezivalo se s Barcelonom, ali bavarski velikan odlučio je stati na kraj špekulacijama i s Vidovićem potpisati ugovor do 2025.

POGLEDAJTE VIDEO: Zvonarek potpisao za Bayern

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gabriel se najbolje snalazi na poziciji povučenog napadača, a u Bayern je došao još 2016. iz Augsburga. Ove sezone odigrao je 20 utakmica za Bayernovu B momčad te postigao 12 golova uz sedam asistencija.

- Vidović je sjajan tehničar, ali i sjajan realizator, koji se dobro kreće između linija. U klubu je već šest godina, prošao je školu nogometa i sad je vrijeme da zakorači u prvu momčad - rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Trener njemačkog prvaka Julian Nagelsmann obožava mladog hrvatskog nogometaša i već ga neko vrijeme drži u krugu prve momčadi. Vidović je 16. veljače u susretu Lige prvaka protiv Salzburga (1-1) prvi put bio u zapisniku seniorske momčadi, ali nije ulazio u igru.

Napredak našeg talentiranog nogometaša budno prati i izbornik U-21 selekcije Igor Bišćan. Vidović je kod Bišćana već odigrao dvije utakmice, a nastupao je i za selekcije U-17, U-18 i U-19.

Njegov otac Zoran (49), rodom iz Žepča, napustio je BiH i potražio bolji život u Njemačkoj 1995. Nogomet je počeo trenirati zbog tate, koji je i sam bio nogometaš. Gabriela su već s devet godina zapazili skauti Bayerna, no obitelj je odlučila da će ostati još neko vrijeme u Augsburgu.

Bayern tu nije odustajao. Opet su ga zvali kad je napunio 12 godina i taj poziv se nije mogao odbiti, te se preselio u München. Među hrvatskim nogometašima idol mu je Luka Modrić, a obožava gledati i Nikolu Vlašića. Od stranih igrača omiljen mu je Lionel Messi.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Madridista2121 23.02.2022.

    Voli bayern naše mlade igrače, ovaj, Stanisic, Zvonarek

  • Palmanova 23.02.2022.

    Kvasina zabio gol odmah u dubetu za Luzern niti rijeci?

  • 23.02.2022.

    kakvu reprezentaciju ćemo imat kroz par godina...stanišić, sosa, sučić, vidović, šimić, gvardiol, brekalo, majer, musa nadam se da će se razvit i šutalo, biuk, kačavenda, baturina obečava i mali drena beljo i bulat trebaju promjeniti klub i pongračić i erlić i bradarić jer su odlični igrači samo treba kontinuitet da se dignu...mogli bi imat bolju repku nego sada za par godina ali treba nam i novi izbornik ili kovač ili jurić 

Komentiraj...
Vidi sve komentare