To je to što me zanima!

Hrvoje Smolčić postao novi igrač Eintrachta, iz Rijeke došao do Bundeslige i... Lige prvaka!

Eintracht Frankfurt je u utorak ujutro predstavio dojučerašnjeg kapetana Rijeke Hrvoja Smolčića kao svog novog igrača. Čeka ga Kristijan Jakić i utakmice u Bundesligi i Ligi prvaka
Vidi originalni članak

Od Gospića preko Rijeke do Frankfurta. Nije u pitanju neki klasični lički gastarbajter nego: mladi hrvatski reprezentativac i dojučerašnji kapetan Rijeke - Hrvoje Smolčić (21).

POGLEDAJTE VIDEO: Tu je jubav moja...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osvajač Europske lige, Eintracht, je danas u 10 sati predstavio Smolčića kao svog igrača. Iznos koji će Nijemci isplatiti Rujevici u domeni je poslovne tajne, ali je javnom tajnom postalo kako će između 2,5-3 milijuna eura kapnuti u riječku blagajnu koja bi onda koristi mogla imati i od nekih daljnjih transfera.

Smolčić je još zimus imao brojne ponude (posebno lukrativne bile su one iz Rusije), ali odlučio je da će sezonu završiti u klubu u kojem je stekao nogometno ime, a u međuvremenu mu se ukazala - Bundesliga.

- Odlazim iz Rijeke, mog drugog doma. Tu sam proveo dugih i prelijepih devet godina, bilo je uspona i padova, ali na kraju svega ponosan sam - rekao je Smolčić koji se rasplakao po odlasku s Rujevice.

KAPETAN HRVOJE SMOLČIĆ: 'Ni za kakav novac nisam htio otići iz Rijeke, a mogao sam...'

Ljevonogi je stoper dokaz kako se u Rijeci stječe afirmacija i zaslužuje transfere u Lige petice još dok su igrači u U-21 kategoriji.

Hrvoje i brat blizanac Ivan u Rijeku su došli kao 14-godišnjaci. Ivan je bio na posudbi u Orijentu pa onda prošle polusezone u Hrvatskom dragovoljcu, a Hrvoje zadnje dvije sezone igrao u prvoj momčadi.

Igor Bišćan mu je dao šansu među seniorima, Simon Rožman ga stavio na stopersku poziciju, a Goran Tomić mu dao kapetansku vrpcu.

Sjajan karakter, upornost, nesklonost danas toliko čestim lakomislenim izjavama sa instant efektom, poštovanje prema protivniku, davanje svog maksimuma na svakom treningu i utakmici... To je Hrvoje Smolčić. Zato i jest postao kapetan Rijeke sa samo 20 godina!

Smolčić je za Rijeku odigrao 85 utakmica (od kojih 10 europskih), stekao status reprezentativca i skrenuo na sebe pažnju europskih velikana.

POBJEGAO MU LIVAJA Kapetan Rijeke na oproštaju je napravio glupost za isključenje pa se ispričavao navijačima

- Rijeka je vrhunski, a obiteljski klub sa fantastičnom atmosferom. Igrati za Rijeku je čast koju ne mogu opisati, samo biti u svlačionici sa svim tim poznatim imenima već bi bilo dovoljno za sreću, a ja sam još i kapetan - rekao je Hrvoje Smolčić u interviewu za 24sata prošle zime na okupljanju mlade hrvatske reprezentacije.

U finalu kupa prije 5 dana na Poljudu se nije proslavio, ali to ne mijenja zaključak koji stoji već nekoliko godina: Hrvoje je sportaš i čovjek na ponos svojoj Rijeci, mladoj reprezentaciji i cijelom HNL-u, a od sutra i Bundesligi. I ligi prvaka!

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 31.05.2022.

    Nek ti je sa srićon, zabetonirano misto na klupi te čeka.

  • ante018 31.05.2022.

    Trebao je jos koju godinu bit u rijeci na posudbi, nece se tamo bas naigrat

  • zeze52 31.05.2022.

    Nakon onakve amaterske igre protiv Hajduka, ne bih se cudio da ga posalju na Haite

Komentiraj...
Vidi sve komentare