Obavijesti

Sport

Komentari 37

Hrvoje Smolčić postao novi igrač Eintrachta, iz Rijeke došao do Bundeslige i... Lige prvaka!

Hrvoje Smolčić postao novi igrač Eintrachta, iz Rijeke došao do Bundeslige i... Lige prvaka!
4

Eintracht Frankfurt je u utorak ujutro predstavio dojučerašnjeg kapetana Rijeke Hrvoja Smolčića kao svog novog igrača. Čeka ga Kristijan Jakić i utakmice u Bundesligi i Ligi prvaka

VIDEO

Od Gospića preko Rijeke do Frankfurta. Nije u pitanju neki klasični lički gastarbajter nego: mladi hrvatski reprezentativac i dojučerašnji kapetan Rijeke - Hrvoje Smolčić (21).

POGLEDAJTE VIDEO: Tu je jubav moja...

Pokretanje videa...

01:24

Osvajač Europske lige, Eintracht, je danas u 10 sati predstavio Smolčića kao svog igrača. Iznos koji će Nijemci isplatiti Rujevici u domeni je poslovne tajne, ali je javnom tajnom postalo kako će između 2,5-3 milijuna eura kapnuti u riječku blagajnu koja bi onda koristi mogla imati i od nekih daljnjih transfera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smolčić je još zimus imao brojne ponude (posebno lukrativne bile su one iz Rusije), ali odlučio je da će sezonu završiti u klubu u kojem je stekao nogometno ime, a u međuvremenu mu se ukazala - Bundesliga.

- Odlazim iz Rijeke, mog drugog doma. Tu sam proveo dugih i prelijepih devet godina, bilo je uspona i padova, ali na kraju svega ponosan sam - rekao je Smolčić koji se rasplakao po odlasku s Rujevice.

'Ni za kakav novac nisam htio otići iz Rijeke, a mogao sam...'
'Ni za kakav novac nisam htio otići iz Rijeke, a mogao sam...'

Ljevonogi je stoper dokaz kako se u Rijeci stječe afirmacija i zaslužuje transfere u Lige petice još dok su igrači u U-21 kategoriji.

Hrvoje i brat blizanac Ivan u Rijeku su došli kao 14-godišnjaci. Ivan je bio na posudbi u Orijentu pa onda prošle polusezone u Hrvatskom dragovoljcu, a Hrvoje zadnje dvije sezone igrao u prvoj momčadi.

Igor Bišćan mu je dao šansu među seniorima, Simon Rožman ga stavio na stopersku poziciju, a Goran Tomić mu dao kapetansku vrpcu.

Sjajan karakter, upornost, nesklonost danas toliko čestim lakomislenim izjavama sa instant efektom, poštovanje prema protivniku, davanje svog maksimuma na svakom treningu i utakmici... To je Hrvoje Smolčić. Zato i jest postao kapetan Rijeke sa samo 20 godina!

Smolčić je za Rijeku odigrao 85 utakmica (od kojih 10 europskih), stekao status reprezentativca i skrenuo na sebe pažnju europskih velikana.

Kapetan Rijeke na oproštaju je napravio glupost za isključenje pa se ispričavao navijačima
Kapetan Rijeke na oproštaju je napravio glupost za isključenje pa se ispričavao navijačima

- Rijeka je vrhunski, a obiteljski klub sa fantastičnom atmosferom. Igrati za Rijeku je čast koju ne mogu opisati, samo biti u svlačionici sa svim tim poznatim imenima već bi bilo dovoljno za sreću, a ja sam još i kapetan - rekao je Hrvoje Smolčić u interviewu za 24sata prošle zime na okupljanju mlade hrvatske reprezentacije.

U finalu kupa prije 5 dana na Poljudu se nije proslavio, ali to ne mijenja zaključak koji stoji već nekoliko godina: Hrvoje je sportaš i čovjek na ponos svojoj Rijeci, mladoj reprezentaciji i cijelom HNL-u, a od sutra i Bundesligi. I ligi prvaka!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi