To je to što me zanima!

Igrala se 4. minuta: Hrvoje je glavom udario u betonski zid

Prošlo je 11 godina od najveće sportske tragedije u Hrvatskoj kada je život izgubio Hrvoje Ćustić. Danijel Subašić objavio je dirljivu posvetu u čast svog prijatelja...
Vidi originalni članak

Hrvoje Ćustić preminuo je 3. travnja. Bivši nogometaš stradao je na utakmici Zadra i Cibalije koja se igrala 28. ožujka 2008. godine.

- Zauvijek u našim srcima! - kratkom porukom od svog se igrača još jednom oprostio NK Zadar.

Igrala se četvrta minuta, Danijel Subašić je sa gola ispucao loptu prema Ćustiću koji je nakon duela s Tomislavom Jurićem pao i potiljkom udario od beton pokraj travnjaka.

Subašić i Ćustić su bili veliki prijatelji, zajedno su krenuli trenirati nogomet, a Suba u svakoj utakmici ispod dresa nosi majicu s likom pokojnog Hrvoja i porukom 'zauvijek'. Na dan 11. godišnjice Hrvojeve smrti, Danijel je objavio stihove Romea Santinija napisane neposredno nakon nesreće:

Sva dica sa Stanova pamtit će Hrvoja
I srce ratnika Što je sebe za poklon da...
Ali samo ću vidjeti ja uz 11 lavova
12-og anđela Što bdije nad njima
12-og anđela zadarskih Stanova

Nakon Ćustićeve nesreće HNS je promijenio propise pa sada zidovi koji okružuju terene moraju biti obloženi strunjačama ili spužvama. Povećana je i minimalna udaljenost od aut-crte. Zid na kojem je stradao Ćustić je srušen. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kele2 03.04.2019.

    I opet hsn nije iz ovog naučio ništa umjesto da zatvore stadion ili sagrade novi jer nedaj bože vrlo izgledno da se ova tragedija može ponovit kad je zid nabijen do aut linije

  • kele2 03.04.2019.

    Da nije ruglo od stadiona da nisu tribine ako se to tako nazvati nabijene do aut linije skoro ovo se nebi desilo e moj hns jeli vas sram gdje igrači igraju pa još izgubu život radi vas i vašeg nemara katastrofa...

  • almir22 03.04.2019.

    U prvom planu da je hns zainteresiran vjerovatno bi nazvao neki stadion ili Kup u cast Custica. Suba svaka cast na tvom voljenju prijatelja. Nisam mogao vjerovat kad je fifa rekla da nesmije nosit majicu. Suba svaka ti cast. Custicu pocivao u miru. Nadam se da ce jednog dana bit tvoje ime kao ime hrv kupa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare