To je to što me zanima!

'Krajan je izgubio kredibilitet igrača i imao druge prioritete'

'Karlović? On je prijavio Challenger u Houstonu i nismo mogli dopustiti da ne stigne na prvi meč ili da dođe u nedjelju navečer. Moramo se pripremiti i trenirati, to je bio jedini razlog', rekao je Borna Ćorić na presici...
Vidi originalni članak

Nakon velikih potresa u Hrvatskom teniskom savezu i dan prije odlaska u Madrid na završni turnir Davis Cupa gdje Hrvatska brani naslov, Hrvatski teniski savez održao je konferenciju za medije u Zagrebu čiji je sukus: Željko Krajan nije otišao zbog novca, nego zbog nesuglasica s igračima i fokusa na neke druge stvari, kako tvrdi predsjednica saveza. Novi je izbornik Franko Škugor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U subotnjem priopćenju iz HTS-a predsjednica Nikolina Babić je izjavila da je nakon zajedničkog sastanka užeg vodstva HTS-a s igračima zaključeno da reprezentacija neće ići na završni turnir u Madrid pod vodstvom izbornika Krajana te da je s njim dogovoren sporazumni prekid suradnje, no on je "sporazum" demantirao.

Predsjednica je to i na konferenciji ponovila, zahvalila se dosadašnjem izborniku i naglasila da je bilo određenih problema u odnosima, ali ne financijskih. 

- Izbornik je izgubio kredibilitet među igračima. Ovo je sporazumno s njim dogovoreno. Dugo smo razgovarali, on je sam rekao da je sigurno bolje da ne ide u Madrid u ovoj atmosferi. Svi moramo biti u funkciji naših tenisača - rekla je Nikolina Babić.

- Sporazumni raskid ugovora je potpisan u Hrvatskom teniskom savezu. Svaki rastanak je bolan i težak, ali iz te situacije moramo izaći uzdignute glave. Na svakoj funkciji imate određeno vrijeme i o puno situacija ovisi trajanje mandata - dodala je.

ŽELJKO KRAJAN: 'Stvari su se dogovarale mimo mene, sve će izaći na vidjelo...'

- Krajan je napravio puno toga i zahvaljujem mu na tome, ali kad je kulminirala situacija i fokusi koji su bili, možda su i od Lillea neki drugi prioriteti, reprezentacija to ne može trpjeti. Reprezentacija traži fokus, komunikaciju, zrele i iskrene odnose koji moraju doprinijeti atmosferi.

- Tenisači su ti koji moraju biti u fokusu i mi kao HTS ćemo uvijek brinuti o tenisačima od najmanjih do seniora. Svi se profesionalno moramo držati svojih funkcija. Ta promjena je šokantna, ali za krizne situacije takve odluke i moraju biti. Iza Madrida bit će neke nove odluke. Bit će raspisan natječaj za sve izbornike nakon Davis Cupa.

- Tajming nije najbolji, ali s obzirom na novonastalu situaciju, u takvoj atmosferi ne mogu reprezentativci zajednički putovati u Madrid. Tako smo se sporazumno i dogovorili i razriješili ugovor. Naravno da izbornik ima legitimitet, ali mora voditi računa i o mladima. Nismo mi postavljali ekipu niti se miješali u reprezentaciju.

Novi izbornik reprezentacije je Franko Škugor

- Nisu ovo idealni uvjeti, ali igrači su s obzirom na situaciju odlučili da ja budem taj koji će voditi reprezentaciju.

TENISKA LJUBAVNA PRIČA Krajan: 'Zapravo je teško biti trener curi, ne mogu biti strog'

Reprezentacija se priprema za Davis Cup u Zagrebu, a Borna Ćorić posebno se veseli obrani naslova: 

- Bit će to velik izazov za nas jer nismo u našem najjačem sastavu, ali tu smo da se borimo. Veseli me da nisam osjetio nikakvu ozljedu posljednjih tjedana i jedva čekam zaigrati - dodao je.

- Krajan? Ne bih išao u detalje, nikad to nisam radio niti ću raditi. Što god ja rekao, donijet ćete svoj zaključak koji je čudan. Ne bih ulazio u detalje. Bilo je što je bilo, imali smo nesuglasice kao tim, ne kao ja i to je to - rekao je Borna Ćorić.

- Karlović? On je prijavio Challenger u Houstonu i nismo mogli dopustiti da se dogodi da ne može stići na prvi meč ili da dođe u nedjelju navečer. Moramo se pripremiti i trenirati, to je bio jedini razlog što se nismo mogli složiti oko toga.

U reprezentaciji su i Nino Serdarušić, Borna Gojo i Nikola Mektić. Ivan Dodig priključit će se nakon završnog turnira u Londonu. Reprezentacija za Madrid putuje u utorak.

- Nino ili Borna će sigurno biti u poziciji da će morati igrati drugi singl, promjene ćemo morati raditi. Što se Ivana tiče, ovisi o tome koliko će dugo ostati u Londonu i kako će se osjećati. Mi igrači moramo se dogovoriti tko će igrati, ali neće biti problem. Tu smo nas četvorica - rekao je Škugor.

ŠOK IZ HTS-A Krajan više nije izbornik! Dodig bi nas trebao voditi u Madridu

Idi na 24sata

Komentari 35

  • domagoj264 12.11.2019.

    Koje ekipa 😂😂😂 Hns je mila majka za sve naše sportske saveze.Ali ozbiljno

  • VančoČapkanov 11.11.2019.

    di je tu najbolji igrač parova pavić zašto goran prpić ili ivanišević ili ljubičič teniski svjetski autoriteti ako krajana nečeju koji je poslije smjene generacije dva puta doveo repku na vrh ajde borna budi sad ti lider

  • SamoJaZnam. 11.11.2019.

    sta god vi rekli ali pa Mario Mandzukic bi mogao igrat protiv toga Goje i Serdarusica..cak i da ude u neke duge izmjene sa njima bi ih i dobio jer je kondicijski 10 stepenica iznad njih. zasto npr nije Ivanisevic, Ljubicic ili Ancic izbornik?

Komentiraj...
Vidi sve komentare