Obavijesti

Sport

Komentari 32

Krajan više nije izbornik! Dodig bi nas trebao voditi u Madridu

Krajan više nije izbornik! Dodig bi nas trebao voditi u Madridu
1

Nakon otkazivanja Marina Čilića zbog ozljede te nemogućnosti odaziva Ive Karlovića odluka je bila odlazak na Davis Cup u Madrid s mladim igračima s kojima želimo i možemo graditi budućnost, poručili su iz HTS-a

VIDEO

Željko Krajan više nije izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije! Hrvatski teniski savez u subotu je i definitivno raskinuo s Krajanom točno devet dana prije Davis Cupa u Madridu.

Pokretanje videa...

03:27

- Nakon zajedničkog sastanka užeg vodstva HTS-a s igračima, na kojem su osim mene bili dopredsjednici Neven Nakić i Franc Regina, izvršni direktor Vlatko Jovanoski i sportska direktorica Jelena Kostanić Tošić, zaključeno je da na završni turnir Davis Cupa u Madrid reprezentacija neće ići pod vodstvom izbornika Krajana te smo s njim dogovorili sporazumni prekid suradnje - objasnila je predsjednica HTS-a Nikolina Babić preko službenog priopćenja.

Potres u teniskom savezu: Dr. Ivo upitan, Krajanu se bliži kraj
Potres u teniskom savezu: Dr. Ivo upitan, Krajanu se bliži kraj

- Zahvaljujem se izborniku Krajanu na svemu što smo zajedno ostvarili i postigli. Međutim, od danas idemo u novom formatu. Nakon otkazivanja Marina Čilića zbog ozljede te nemogućnosti odaziva Ive Karlovića odluka je bila odlazak na Davis Cup u Madrid s mladim igračima s kojima želimo i možemo graditi budućnost hrvatske teniske reprezentacije.

Čilić je otkazao nastup u Davis Cupu, opet uskače 'Doktor Ivo'
Čilić je otkazao nastup u Davis Cupu, opet uskače 'Doktor Ivo'

Potres prilične magnitude najblaže rečeno taman kad bi fokus trebao biti na obrani naslova u novom formatu Davis Cupa. Sve se zakotrljalo nekako s Čilićevim otkazivanjem zbog čega su se naljutili i ostali članovi reprezentacije. Naravno, ne zbog objašnjenja, jer Marinovo koljeno treba pravilnu sanaciju, već zbog "tajminga", očito bez ikakvog prethodnog znaka da bi to mogao napraviti.

Igrači su, to smo saznali, a može se i iščitati i iz prve rečenice priopćenja, "minirali" Krajana i njegovu poziciju, a budući da su u HTS-u uvijek slušali igrače, izbornik je postao bivši gotovo osam godina nakon što je ustoličen još u siječnju 2012. Pod njegovim je vodstvom reprezentacija igrala dva finala, 2016. kada izgubila od Argentine te lani kada je trijumfirala u Francuskoj.

- Igrači su na prvom mjestu, oni svim srcem igraju za našu reprezentaciju i zemlju i sigurna sam da će dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat. Vjerujem da će naši navijači i javnost poštovati ovu odluku igrača i HTS-a te pružiti potporu i mir igračima uoči odlaska na ovo važno natjecanje Davis Cupa u Madrid - dodala je Babić.

Upravni odbor u sljedećih će 36 sati raspraviti oko toga tko bi trebao sjediti na klupi u Madridu, no kako je malen vremenski rok za ono najbolje rješenje s tendencijom dugoročnog, najizglednije je da to privremeno u španjolskoj prijestolnici bude netko od igrača, tzv. "player-captain". S obzirom na staž i iskustvo, nameće se svakako Ivan Dodig.

S kim u igračkoj postavi također ostaje upitnik jer netko treba uskočiti u Čilićeve cipele. Nekako se najviše nametnuo Borna Gojo, Splićanin koji je u kontinuitetu ove sezone ostvarivao dobre rezultate na challengerima i popeo se do 279. mjesta. S obzirom na njegov teniski izričaj i one bolje strane, brži uvjeti u Madridu mogli bi mu pogodovati. Druga opcija za društvo Borni Ćoriću jest Nino Serdarušić, no on ove godine nije napravio lani najavljeni iskorak.

- Ne znam stvarno ništa, nitko me još nije kontaktirao - kratak je na ovu temu bio Gojo.

Pokretanje videa...

Salatara stigla u Varaždin 00:27
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener