To je to što me zanima!

Vožnja života čudesne Zrinke Ljutić! U cilj je ušla kao treća iza dvije najbolje skijašice svijeta

Nakon utrka u Zagrebu i Kranjskoj Gori, skijašice su preselile u austrijski Flachau gdje je danas na rasporedu slalom, a Zrinka Ljutić je priča dana. Čudesna Hrvatica u drugu vožnju (20.45) će s treće pozicije, a tamo ćemo gledati i Leonu Popović
Vidi originalni članak

Kakvog li smo to dijamanta dobili, pomislili smo u ožujku prošle godine kada je 17-godišnja Zrinka Ljutić osvojila peto mjesto u Meribelu, što joj je do danas ostao rezultat karijere.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, bio je to tek početak jedne čudesne priče koja se nastavila u novoj sezoni. U slalomu se ustalila u TOP 10, nažalost u Zagrebu izgorila u prevelikoj želji da se domogne postolja pa je ispala na prvim vratima, no u Flachauu je pokazala zašto je mnogi zovi nasljednicom Janice Kostelić. Ovakvu vožnju odraditi s 18 godina...

Nevjerojatna Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u prvoj vožnji slaloma u Flachauu s zaostatkom od 58 stotinki za prvoplasiranom Petrom Vlhovom, a ispred nje je još Mikaela Shiffrin, jedna od najboljih skijašica u povijesti. 

Bila je to njezina vožnja života, kirurški precizna pri svakim vratima, neustrašiva i brza, bez ijedne pogreške, u cilj je ušla s vremenom 56.48. Ispred nje su ostale samo dvije najbolje skijašice današnjice.

Ispadanje u Zagrebu nije narušilo njezino samopouzdanje, štoviše, za vikend je osvojila prve bodove u veleslalomu i pokazala kako je satkana od drugačijeg materijala. 

Zrinki će ovo biti velika prilika da se prvi put domogne postolja, koje čekamo već 14 godina i drugog mjesta Ane Jelušić. Spomena radi, Janica Kostelić je u Flachauu dvaput slavila u slalomu (2001., 2002.) i jednom u kombinaciji (2001.). Pa je li došlo vrijeme da to ponovi i njezina nasljednica? 

U drugoj vožnji gledat ćemo i našu drugu predstavnicu Leonu Popović koja nije imala svoj dan. Zakasnila je čak tri sekunde i 16 stotinki, što joj je donijelo 22. mjesto, no trebalo bi biti dovoljno za drugu vožnju koja počinje u 20.45 sati.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Korisnik 123 10.01.2023.

    Hvala HRT-u na prijenosu!

  • Vladovladić_2 10.01.2023.

    Ma koga još u ovoj zemlji zanima skijanje i to žensko, možda par zagrebačkih skorojevića i nazovikreme.

  • VidimJaSve 10.01.2023.

    znaci 5ta

Komentiraj...
Vidi sve komentare