Obavijesti

Sport

Komentari 36

Vožnja života čudesne Zrinke Ljutić! U cilj je ušla kao treća iza dvije najbolje skijašice svijeta

Vožnja života čudesne Zrinke Ljutić! U cilj je ušla kao treća iza dvije najbolje skijašice svijeta

Nakon utrka u Zagrebu i Kranjskoj Gori, skijašice su preselile u austrijski Flachau gdje je danas na rasporedu slalom, a Zrinka Ljutić je priča dana. Čudesna Hrvatica u drugu vožnju (20.45) će s treće pozicije, a tamo ćemo gledati i Leonu Popović

Kakvog li smo to dijamanta dobili, pomislili smo u ožujku prošle godine kada je 17-godišnja Zrinka Ljutić osvojila peto mjesto u Meribelu, što joj je do danas ostao rezultat karijere.

Pokretanje videa...

Čehinji najveće ovacije ispred čarobnog HNK, Leona konačno nije 15.: 'Nemojte nas otpisati!' 05:04

No, bio je to tek početak jedne čudesne priče koja se nastavila u novoj sezoni. U slalomu se ustalila u TOP 10, nažalost u Zagrebu izgorila u prevelikoj želji da se domogne postolja pa je ispala na prvim vratima, no u Flachauu je pokazala zašto je mnogi zovi nasljednicom Janice Kostelić. Ovakvu vožnju odraditi s 18 godina...

Nevjerojatna Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u prvoj vožnji slaloma u Flachauu s zaostatkom od 58 stotinki za prvoplasiranom Petrom Vlhovom, a ispred nje je još Mikaela Shiffrin, jedna od najboljih skijašica u povijesti. 

Zagreb: Javno izvla?enje startnih brojeva za slalomsku utrku "Snow Queen Trophy"

Bila je to njezina vožnja života, kirurški precizna pri svakim vratima, neustrašiva i brza, bez ijedne pogreške, u cilj je ušla s vremenom 56.48. Ispred nje su ostale samo dvije najbolje skijašice današnjice.

Ispadanje u Zagrebu nije narušilo njezino samopouzdanje, štoviše, za vikend je osvojila prve bodove u veleslalomu i pokazala kako je satkana od drugačijeg materijala. 

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Zrinki će ovo biti velika prilika da se prvi put domogne postolja, koje čekamo već 14 godina i drugog mjesta Ane Jelušić. Spomena radi, Janica Kostelić je u Flachauu dvaput slavila u slalomu (2001., 2002.) i jednom u kombinaciji (2001.). Pa je li došlo vrijeme da to ponovi i njezina nasljednica? 

U drugoj vožnji gledat ćemo i našu drugu predstavnicu Leonu Popović koja nije imala svoj dan. Zakasnila je čak tri sekunde i 16 stotinki, što joj je donijelo 22. mjesto, no trebalo bi biti dovoljno za drugu vožnju koja počinje u 20.45 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KRAJ PRVE VOŽNJE

I sada možemo slobodno reći kako ćemo u drugoj vožnji od 20.45 imati dvije skijašice! Zrinka je završila na trećoj poziciji, a Leona na 23. Od 69 skijašica, čak 23 su izletjele. 

19.06

Leona Popović nije briljirala večeras, no gotovo sigurno ćemo ju gledati u drugoj vožnji. Trenutno je 22., 45 skijašica je odradilo svoju vožnju, no staza je sve lošija pa je samim time i sve više odustajanja. Njih osam nije završilo prvu vožnju. 

30 SKIJAŠICA IZA NAS

Nakon što se 30 skijašica spustilo niz stazu, sada je gotovo sigurno kako će teško itko više ugroziti našu Zrinku koja će tako u drugu vožnju s trećeg mjesta. 

25 SKIJAŠICA IZA NAS

Iza nas je 25 skijašica, četiri su odustale, a čini se kako staza polako popušta i zaostaci su sve veći. Zasad se najbliže prvoj Vlhovoj približila naša Zrinka Ljutić koja je odvozila vožnju života i zauzela treće mjesto što će joj bez sumnje biti najbolji plasman u prvoj vožnji. Imat će veliku priliku domoći se postolja prvi put u životu, no idemo korak po korak.

Leona Popović imala je ogroman zaostatak od više od tri sekunde i to se polako osjeti na ljestvici. Pala je na 18. poziciju. 

ZRINKA TREĆA!

Kakva vožnja čudesne Zrinke Ljutić!!!!!!!!! Zrinka je u cilj ušla kao treća sa zaostatkom od 58 stotinki iza Petre Vlhove i Mikaele Shifrrin, dvije najbolje skijašice današnjice.

Bila je ovo njezina definitivno najbolja izvedba u karijeri. Jurila je neustrašivo niz stazu, rizik se itekako isplatio. Bez najmanje pogreške, uz sjajnu brzinu, ušla je u cilj kao treća. Dok su skijašice prije nje kasnile i po nekoliko sekundi, Zrinka je pokazala kako se skija. A ne zaboravimo, tek joj je 18!

Komentari 36