To je to što me zanima!

Hvala vam Nijemci: Hrvatska je i matematički osigurala prolaz!

Njemačka je slavila protiv Sjeverne Irske 1-0 i tako pomogla Vatrenima. Sjeverna Irska tako je završila kao trećeplasirana u skupini C s tri boda i otvorila put Hrvatskoj u osminu finala
Vidi originalni članak

Albanija je prva osigurala treće mjesto s tri osvojena boda u nedjelju pobjedom protiv Rumunjske 1-0. Nakon Albanije, Hrvatskoj je bilo potrebno da još samo jedna država završi treća s tri boda kako bi i matematički osigurala prolaz u osminu finala Europskog prvenstva.

Danas se to i dogodilo: Njemačka je slavila protiv Sjeverne Irske 1-0 i tako pomogla Vatrenima. Sjeverna Irska tako je završila kao trećeplasirana u skupini C s tri boda i otvorila put Hrvatskoj u osminu finala.

Da pojasnimo. Ako Hrvatska danas izgubi od Španjolske, a Češka pobijedi Tursku, završit će kao trećeplasirana u skupini. U slučaju da Hrvatska i Češka završe skupinu s istim brojem bodova i istom gol razlikom, gleda se fair play igra. Drugim riječima, Česi će opet završiti drugi zbog manje žutih kartona.

Dakle, ako se i ostvari takav scenarij Hrvatska ne treba strahovati jer je već prošla u osminu finala. Samo je pitanje s kim će tamo igrati...

Idi na 24sata

Komentari 22

  • dekica2911 21.06.2016.

    ma kakva hvala Njemačkoj, hvala divnoj reprezentaciji Hrvatske!

  • LANA555 21.06.2016.

    BRAVO MOMCI ! ODLIČNA TEKMA.

  • miracalusic 21.06.2016.

    Hvala decki za radost,briljantni ste bili...Hvala sto skidate ljagu sa Hrvatske!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare