To je to što me zanima!

Hvalio se da igra za Real, a sad preživljava radeći na otpadu...

Obišao je trening-kamp Reala, objavio fotografije s treninga, tvrdio i hvalio se da je novi igrač Reala, a nekoliko dana kasnije poručeno mu je da mora napustiti zemlju. Životni je to put Luisa koji danas radi na otpadu
Vidi originalni članak

Luis Henrique dos Santos (22) jedan je u nizu Brazilaca koji su u Europi doživjeli gorko razočarenje. No, krenimo redom.

Rođen je u Alagoasu, jednoj od 27 brazilskih saveznih država. Još kao klinac imao je samo jedan cilj - postati profesionalni nogometaš. Obitelj ga je u tome podupirala, a njegov otac njegove je snimke stavljao na YouTube u nadi da će netko primijetiti Luisa. Tako je i bilo, brzo je stigao poziv jednog biznismena iz Sao Paula.

- Pogledao je jedan od videa na YouTubeu kad sam imao osam, devet godina i odlučio me dovesti u Ole Brasil (SP). Svidjelo mu se kako igram i tamo sam ostao tri-četiri godine. 

TVRDI KLUPSKI DUŽNOSNIK Iz Reala negiraju: 'Ne želimo prodati Luku, kao ni Marcela...'

Nakon Olea otišao je u Cruzeiro, a za njegov talent čuli su i Europljani. Dakako, Luis nije mogao odoljeti zovu Španjolske. Prvo je otišao u Betis, ali onda je stigao poziv Reala koji se ne odbija. Luis je zadovoljio na probi u Madridu, ali zbog birokratskih problema nije ostao u Španjolskoj.

- Već smo kupili karte za Brazil kad je stigao poziv Reala. Trebao sam tu ostati mjesec dana, odigrati nekoliko utakmica... - s velikom dozom gorčine govori Pety, kako mu kod kuće tepaju.

Obišao je trening-kamp Reala, objavio fotografije s treninga, tvrdio i hvalio se da je novi igrač Reala, a nekoliko dana kasnije poručeno mu je da mora napustiti zemlju.

Da stvar bude gora, u Brazilu nakon povratka nikad nije dobio pravu priliku. Danas ima 22 godine i radi na otpadu papira i plastike u Uberabi. Još nije odustao od sna da postane profesionalni nogometaš.

- Radim kao asistent na otpadu za reciklažu papira i plastike. Moj san je da zaigram ponovno. Samo trebam priliku da pokažem dar koji mi je dao Bog - kaže Luis pa dodaje:

- U nogometu ima dosta varalica. Netko nekog uvijek pokušava prevariti. Kako sam nizak, presudila je moja visina, a ne kvaliteta. Kad bih imao isti talent kao drugi, preferirali bi nekog višeg od mene - požalio se Pety.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • contreras 04.05.2020.

    Posprema otpatke u mrezu

  • Puši_Kurac_Admine 04.05.2020.

    Sad dijeli asistencije na otpadu.

  • 04.05.2020.

    ma nista od tebe mileni moj

Komentiraj...
Vidi sve komentare